Jelenlegi hely

alkoholfüggőség

A "durcás" alkoholista

40 éve élek együtt egy durcás "gyerekkel". A durcásság abban merül ki, hogy ha szóvá teszem az alkoholizmusát, napokig nem szól hozzám. Az alkoholizmus miatt már komoly májbetegsége is kialakult, tulajdonképpen egy kortyot sem ihatna. Talán egy évig bírta is - miután átesett egy műtéteni is -, de utána észrevettem, hogy zugivó. Figyelmeztettem szépen, csúnyán. Már azt is mondtam, hogy én már nem akarom megmenteni, az ő dolga, ha ebbe akar belehalni. Nem figyelem, nem járkálok utána, de a viselkedése elárulja, agresszívebb tőle.

Share

"Sört iszik pálinkával"

Végső elkeseredettségemben írok segítségért. 29 éves vagyok, a párom 28. 5 éve vagyunk együtt, 2 éve jegyesek. Tavaly pedig vettünk közösen egy családi házat. Párom kb. 3 éve kezdett el inni a stressz miatt, mert éjjel-nappal dolgoznia kellett és ezzel vigasztalta magát. Sört iszik pálinkával. Tudja nagyon jól, hogy mivel jár, mert az édesapja játék- és alkoholfüggő, 8 éve elhagyta a családját. A 3 év alatt kb. 3 nap volt folyamatában, amiben nem ivott. Ha iszik, a minimum 2 sör, de annyira nem bírja az alkoholt, hogy se beszélni, se járni nem tud olyankor, és tör-zúz.

Share

Mintha elveszteném az önkontrollomat

Engem Tamásnak hívnak, 33 éves vagyok és nős. Olyan szinten van problémám az alkohollal, hogy nem iszom pl. 1,5 hónapig szinte semmit, és aztán pedig durván 1 hétig folyamatosan. Olyan akkor, mintha elveszteném az önkontrollomat teljes mértékben! Gyermekkoromban voltak családi úgymond traumák, amik úgy gondolom, kihathatnak arra, hogy labilis vagyok! Mit  tegyek vagy kihez forduljak?

Share

Ezt már alkoholizmusnak hívják...

Párommal 4 éve vagyunk együtt, a második babánkat várjuk. A nagyobbik gyerekünk 3 éves. A párom nagyon jó ember és nagyon szorgalmas, viszont hatalmas igazságérzete van, és nagyon nehezen bocsát meg. Sajnos hordozza magában a régi sérelmeit és nem tud túllendülni a mindennapi nehézségeken, amik a munkájában vagy a magánéletben történnek. Ezen felül szinte álandó testi fájdalmai is vannak. A feszültségét és fájdalmát sokszor alkohollal csillapítja. Nem iszik mindennap, van hogy hetente csak egy alkalommal, de van, amikor sokkal gyakrabban. Szerinte normális, ha egy férfi iszik.

Share

Ez alkoholizmusnak számít?

Párommal amikor megismerkedtem, 4 éve, akkor nem ivott. (Jogosítványa van, mindennap vezet.) Ahogy la jogosítványt megszereztem én is, 2 éve, attól kezdve mindennap sörözött. (Ha valahova megyünk, könnyen van vele, hogy én is vezetek.) Főleg, mikor megtudtuk,  hogy gyerekünk lesz. Már nincs olyan nap, hogy ne igyon. Napi 2 doboz sörtől akár 8 dobozig is elmegy. Meglátszik rajta rögtön, hogy ivott, főleg ha keveri pálinkával. Már nem egyszer került kellemetlen helyzetbe. ( Pl.

Share

Jogos lenne részemről a szakítás?

Az a problémám, hogy megromlott a kapcsolatom a párommal. Szeretjük egymást, de nem tudom jó szemmel nézni, hogy mennyire szeret inni és gyakran ittasan vár haza. Sokat beszéltünk már erről. Ő is belátta, hogy túl sokat iszik, de ő úgy érzi, nem kell lemondani az italról, csak mértékletesebben kell fogyasztania. Januárban megkértem, hogy ne igyon nyárig, különben elköltözöm. Egy hónapig valóban nem ivott, de azóta újra. Egyrészről nagyon gondoskodó ember, másrészt pedig folyton hazudik, rejtegeti előttem, hogy ivott, de már mindig észreveszem rajta.

Share

Alkoholproblémája miatt megromlott a kapcsolatunk

Párommal 7 éve élünk együtt, 2 kicsi gyermekünk van. Sajnos az alkoholproblémája miatt  borzalmasan megromlott a kapcsolatunk.  Minden egyes nap részeg. Ő az a csendes részeg, iszik és elmegy aludni, de mivel utálom ezt az egészet, már a szexuális együttlétek is csökkennek, emiatt mostanában sokat piszkál. Gondolkodom már egy ideje, hogy elhagyom, de valami visszatart belül. Tudom, hogy ez a helyes lépés, de annyira empatikus vagyok vele, hogy szinte érzem belül, hogy fog kínlódni, mikor megtörténik, és ez felemészt.

Share

Alkoholista apa

16 éves vagyok és egy alkoholista apa lánya. Szeretnék túllépni a történteken, és ehhez kezdetben az Ön segítségét szeretném kérni. A környezetem szerint hiába váltak el anyámmal, azok a dolgok, amiket tett, ahogyan viselkedett, hatással lesznek a további életemre. Az apámmal nem tartom a kapcsolatot, viszont nem kérdés, hogy megrázó dolgokon mentünk át testvéreimmel (zaklatás, molesztálás, megalázás, folyamatos terror stb.). A szörnyűségek amiket átéltünk, folyamatosan végigkísérték életünket a válásig.

Share

Az édesanyám iszik

26 éves nő vagyok, és az a problémám, hogy az édesanyám iszik. Nagyon szeretem őt, de annyira dühít, hogy ezt csinálja. Édesapámmal elváltak, amikor 11 éves voltam, és szerintem kb. azóta, illetve használ nyugtatókat is. Emlékszem, hogy fiatalabb koromból csak az maradt meg, hogy "anya olyan furán viselkedik". Az ivászat akkor még inkább alkalmi volt, és most is vannak józan napjai, de egyre ritkábban. Munkahelyén józan, de ha hazaér, így "lazít". Inkább tehát zugivónak mondanám. És persze tagad! Az ő édesapja is alkoholista volt, úgyhogy volt honnan hozni a családi mintát.

Share

Alkoholproblémák és alvajárás

Férjemmel 2 és fél éve vagyunk együtt, két gyermeket nevelünk (egy közös, egy 9 éves lányka az én részemről). A problémám kissé összetett. A férjem napi szinten fogyaszt alkoholt, amióta megszületett a kisfiunk (most 9 hónapos), ilyenkor kötekedő, néha agresszív, megaláz gyakran. A kiskamasz lányom a fő céltáblája és problémája, az én nevelésem, illetve a gyerekre fogja, hogy nem jár haza munka után, és őt a gyermek késziti ki idegileg. Az alkoholról lemondani nem hajlandó.

Share

Csak a gondjai miatt iszik?

A párom korábbi elhatározásából már négy éve nem ivott alkoholt. Majd mostanában elég sok problémája akadt - elcsúszott  fél évet a diplomamunkájával, vettünk egy lakást, amit teljes szívéből utál, mert kiderült,  lehet, hogy airbnb lesz mellettünk, illetve a munkahelyén is problémák merültek fel. Egyik napról a másikra kitalálta, hogy ő elkezd inni, mert ennek semmi értelme, hogy nem iszik. Miután elkezdte, a héten minden este elment valahová iszogatni, illetve hétvégén is csak arról beszélt, hogy melyik nap mit akar inni.

Share

"Kulturális ivó"

Férjem ún. kulturális ivó. Vagyis minden étkezés előtt és után iszik valamilyen alkoholos italt. Ha késve jut hozzá, akkor feszült, ideges. Viselkedése gyakran szélsőségesen negatív, passzív-agresszív. Mereven ragaszkodik ahhoz, amit ő gondol jónak, semmit nem tudok vele megbeszélni, vagy közösen átgondolni. Úgy érzem, hogy neki nem számít az, mit gondolok, mit szeretnék
én - vagy visszautasítja, vagy szabotálja a kéréseimet, ha éppen nem haragszik értük. Nagyon dühös tud lenni rám is, másokra is.

Share

A bátyámon szeretnénk segíteni

A bátyám 28 éves, 6 évvel idősebb nálam, ketten vagyunk testvérek - a szüleinkkel együtt élünk és a bátyámon szeretnénk segíteni. Kicsi korától kezdve mindig céltáblája volt a bántalmazásoknak az osztálytársai és a nála idősebb gyerekek körében. Az általános iskolában odáig fajult az egész, hogy iskolát kellett váltania, mert a tanárok nem voltak hajlandóak rá kicsit figyelni.

Share

Oldalak

Feliratkozás RSS - alkoholfüggőség csatornájára