Jelenlegi hely

agresszió

Az erőszakos játékokat kedveli

A kisfiam 4 éves lesz nemsokára. A nap nagy részében én vagyok vele itthon. Egy ideje feltűnt, hogy az erőszakos dolgokat, játékokat részesíti előnyben. Pl. olyan mesét szeret nézni, amiben összetörik az autókat, vagy valaki verekszik és más pórul jár, az építőkockát inkább lerombolni szereti vagy elfűrészelni, ha a lábamra esett valami, azt kinevette, nem igazán sajnált. Letépi a virágokat, a bogarakat azonnal el akarja taposni. Olyan dolgok tetszenek neki, ami az én meglátásom szerint romboló. A társaival elvan, nem bántja

Share

Néha adott egy-két pofont

A párommal lassan 10 éve leszünk együtt. Még nagyon fiatal korunkban jöttünk össze, gyerekünk nincs, de nagyon sok mindenen átmentünk tíz év alatt, szinte együtt nőttünk fel. Az elmúlt időben volt egyszer, hogy megcsalt, volt, hogy a veszekedéseink alatt adott egy-két pofont. Majd végül jött a megbánás, hogy nagyon szeret - és én megbocsátottam. Hónapokig, akár egy évig minden rendben ment, de végül ugyanez a történet játszódott le. Majd a legutóbbi alkalommal, ami egy hete volt, hogy ideütött, azon már nem tudtam túltenni magam.

Share

Nagyon sokat bántalmaz

Sok probléma van, de ami a legfontosabb:  4.5 éves kislányomat az édesapja teljes mértékben ellenem uszítja. Oly módon, hogy ilyeneket kérdez tőle: örülni fog, ha anya elköltözik? és hasonló csúnya dolgok. Ott tartunk, hogy válni szeretnék, mert nagyon megromlott a kettőnk kapcsolata - nem mostanában, csak mostanra tudatosult bennem, hogy végre pontot teszek a végére. Nagyon sokat bántalmaz mind mentálisan, mind fizikailag, és ennek a lányom rendszeresen tanúja is, mert az apuka egy mentálisan sérült ember, nem számított neki, hogy állapotos voltam, akkor is bántott nemegyszer.

Share

Borzasztóan agresszív vagyok a barátnőmmel

Borzasztóan agresszív vagyok a volt barátnőmmel. Rá is ment - nem csak emiatt - a 3 éves kapcsolatunk. Már az első hónapokban sok vita volt, ami csak elburjánzott idővel, bármennyire is nagy volt a szenvedély és a szeretet. Szakított, mondván, hogy nárcisztikus vagyok és bántalmaztam őt, ami igaz sajnos. Fél éve, hogy vége a kapcsolatnak, de sokszor kerestük még egymást, megpróbáltuk újból kezdeni, de ugyanazok a körök  játszódtak le. Máig nincs minden lezárva, és reménykedek, hogy megbocsát idővel, amivel valószínüleg magamat csapom be. Megfogadtam

Share

Családtagom indulatos, agresszív ember

Családtagom egy nagyon indulatos agresszív ember, sokszor változik a kedve, egyszer nagyon aranyos, kedves - általában így mutatja magát a kívülállók felé is. De itthon/családjával sokszor indulatos, kis dolgokon képes felkapni a vizet, amiből más ügyet sem csinálna. Ilyenkor ordít, csúnya szavakat használ, nem képes elfogadni, ha ő a hibás, azt hiszi, ő semmit nem csinál rosszul, mindig mást hibáztat. Ha valaki megmondja a véleményét, ordít és megsértődik, mint egy kisgyerek... Azt hiszi, az egész világ ellene van, és hogy ő semmit nem csinál rosszul.

Share

Nem tudom, hihetek-e neki?

A barátommal 1 éve vagyunk együtt. Eleinte minden jól ment, minden problémát értelmesen át tudtunk beszélni, még ha az elején fel is csattantunk. Tudtunk mélyen beszélgetni az érzéseinkről és meg is értettük egymást. Az utóbbi időszakban azonban agresszív lett, kiabál velem, nem érti, hogy nekem ezzel mi a gondom. Volt már, hogy este az utcán nyomott fel a falra, nem ijedtem igazán meg, mert meg tudtam volna magam védeni, le tudtam volna magamról szedni, de ha "visszaütök", csak még inkább felidegesítettem volna, így megvártam, amíg megnyugszik, és leléptem.

Share

Születése óta makacs, akaratos, hisztis

A kisebbik fiam 4,5 éves. Születése óta makacs, akaratos, hisztis gyermek. Rengeteg konfliktusa származik ebből itthon és az óvodában is. Ha fejébe vesz valamit, abból nem enged, a játékain nem osztozik, minden kell neki, és ha a tesója kap valamit, azt is meg akarja tartani. Az óvodában nem adja oda a játékait, vagy erővel elveszi, ha valami kell neki. Ha az óvónők igazságot akarnak tenni, akkor óriási hisztit csap, megnyugtatni nem lehet. Itthon az működik, hogy hagyjuk, maga nyugodjon le, ha megöleljük, ellök, eltol, míg le nem higgad.

Share

Agresszív bölcsis

Kisfiam 27 hónapos, 3 hónapja bölcsődés. Nagyon könnyen beszokott, nem sírt. Már az elején problémák voltak vele, a társaival agresszív. Hol kisebb, hol nagyobb mértékben, de üt, harap, mar, hajat húz stb. Van mikor egy hétig semmi baj, utána 1 hétig mindennapos az agressziója. Igazából már másfél éves korában kezdődtek a problémák. Akkoriban vittem hetente egyszer  kerekítő gyerekfoglalkozásra. Már az első alkalommal nekiment a gyerekeknek ok nélkül. Itthon pedig nincs verve stb., tehát nem tőlünk tanulta el ezeket.

Share

Hol "dorombol", hol verekszik

11 éves fiam miatt fordulok Önhöz, két kérdésem lenne. Az egyik, hogy közel egy éve cicaszerepet játszik, hogy ő az én cicám, teljesen úgy viselkedik. Egyedül nevelem, apja félévente megjelenik, amikor neki tetszik. Arra gondoltam, talán ezt próbálja így pótolni - vagy nagyobb szeretetre vágyik? A másik gondom, hogy itthon elkezdett verekedni, és én vagyok a célpont. Az iskolában nem verekszik. Ez leginkább a tanulásnál fordul elő, amikor nem akar tanulni, viszont én megkövetelem, hogy felkészült legyen. Sajnos apjától láthatott ilyet. Már egyre durvább.

Share

Nemegyszer majdnem megölt

19 éves lány vagyok. A volt barátommal együtt éltünk egy évig. Minden apróságon bekattant és megvert, megalázott. Nem tudom, miért szerettem, láttam a jó oldalát is, segíteni akartam neki, hogy megnyugodjon és ne legyen idegbeteg. Sajnos nem sikerült, de nem hagyta, hogy szakítsak vele, fenyegetett, hogy megöli magát is és engem is. Ha el akartam hagyni, agyonvert. A barátnőim segítettek megszökni tőle. Borzalmas dolgokat éltem át, nemegyszer majdnem megölt. Most már szerencsére vége van, de úgy érzem, nem sikerül túltennem magam ezen, pedig több mint fél éve nincs már velem.

Share

"Magamon kívül más nem érdekel - kéne, hogy érdekeljen?"

Tele vagyok haraggal a társadalom iránt. 21 éves srác vagyok. Iskolás koromban gyakran voltam "áldozat", a középiskolát alig tudtam kijárni, mert nap mint nap piszkáltak, lelkileg terrorizáltak, a végén már az egész osztály, inkább verbálisan. Pszichiáterhez jártam és gyógyszereztem magamat. Utána tanultam szakmát, de nem végeztem el. Otthon is voltak családi problémák. Mostanra megerősödtem, viszont tele vagyok haraggal és agresszióval. Konkrétan ki akarok ütni valakit. Például rám néz valaki fiatalabb hosszabb ideig, már támadnám le, be is szólok neki.

Share

Tör-zúz maga körül, nekimegy az apjának

A barátom fia 22 éves. Nem dolgozik, nem tanul, a 8.osztályt végezte el. Gyakori, hogy éjjel vagy bármilyen napszakban érkezik haza, zavarja a nyugalmunkat. Hangoskodik, barátokat hoz magával bejelentés nélkül. Éjjel fent van, nappal alszik. Amikor ezt szóvá tesszük, tör-zúz maga körül. Ablakot betöri, edényeket, poharakat összetör. Nekimegy az apjának, megüti, volt, amikor összeverekedtek. Már az öt év alatt háromszor kellett kihívni miatta a rendőrséget. De ők csak megjelentek, ezekben az ügyekben nem intézkedtek. Több garázdaságot is elkövetett már a fiú, amiből büntetőügyei is vannak.

Share

Üt, rúg, harap

Van egy 2 éves kisfiam. Nagyon ügyes, okos gyerek. A problémám a következő: az utóbbi időben rendkívül agresszív a viselkedése, amely a családtagokra terjed (szülők, nagyszülők). Ha valamilyen számára nem tetsző dolog történik, egyből üt, rúg, harap. Vannak esetek, hogy teljesen ok nélkül is csinálja, talán unatkozik?! Mi erre a megoldás, hogyan szoktathatjuk le erről a viselkedésről, vagy mi hogyan reagáljunk? Összeköthető ez a dackorszakkal?

Share

Oldalak

Feliratkozás RSS - agresszió csatornájára