Jelenlegi hely

Discovery

A NASA legnagyobb pillanatai: hétköznapi szuperemberek

2009. július 13. 20:05 hétfő

50 éves a NASA - ez pedig számunkra is különleges alkalom: végre mi is átélhetjük legnagyobb küldetéseinek drámai pillanatait: a korszakalkotó sorozat végigkísér a hosszú úton attól a pillanattól, hogy először néztünk fel a csillagos égre egészen addig, hogy holdunk felszínére léptünk. Újra átélhetjük a hangsebesség átlépésének első kísérleteit, a történelmi holdra szállást, az első űrrepülőgép lélegzetelállító startját és Bruce McCandless hátborzongató űrsétáját – úgy, ahogyan eddig még sohasem láthattuk.

Csatorna: 

Time Warp – Amikor megáll az idő

2010. július 24. 21:00 szombat

Az almán átfúródó puskagolyó mára már klasszikus példának számít a lassított felvételekkel dolgozó kutatók körében. Aki látta, minden bizonnyal maga is elcsodálkozott rajta, milyen összetett is a másodperc tört része alatt lezajló esemény.

A Time Warp ebbe a világba vezet be minket, de nem a már ismert hagyományos módon. A Time Warp nem csupán lassít – szuperlassít. A hagyományos lassítást lassítja tovább több százszorosan, mindannyiunk legfantasztikusabb álmait valósítva meg ezzel: megmutatja, mit látnánk, hogyha megállna velünk az idő...

Csatorna: 

WikiLeaks: veszélyes igazság

2011. február 27. 22:00 vasárnap

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 A Discovery Channel műsorán látható először Magyarországon az a szókimondó dokumentumfilm (WikiLeaks: veszélyes igazság), melyet a díjnyertes oknyomozó riporterek, Paul Moreira és Luc Herman készítettek az elmúlt évtized egyik legnagyobb vitáját elindító website-járól, a WikiLeaks-ről.  

Csatorna: 

Állítólag…: Elnöki kérés

2011. február 07. 19:00 hétfő

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Az Állítólag…című már-már kultuszsorozat alapját a világszerte előszeretettel terjesztett „városi legendák” képezik. Adam Savage és Jamie Hyneman ezeket igyekszik megtalálni, cáfolni vagy megerősíteni…ma egy különleges vendéggel… Az „Állítólag…” című sorozatnak ebben a különleges epizódjában egy rajongó kéri meg a mítoszírtókat egy legenda leleplezésére. A rajongó nem más, mint Barack Obama.

Csatorna: 

"Valakinek el kell végeznie a munkát" - Piszkos munkák

2011. február 09. 14:00 szerda

0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } Azt gondolja, hogy nehéz a munkája, és nem kap elég fizetést? Hogy nem emberségesek a körülmények? Ha mégis szerencsésnek akarja érezni magát, nincs más dolga, mint csatlakozni a Discovery Channel műsorán futó Piszkos munkák nézőihez, akik immár az 5 évadát élvezhetik a sorozatnak.

Csatorna: 

Vad-házasság

2011. február 12. 19:00 szombat

10 epizód során kísérhetjük végig kalandjaikat: mit tehet a férj, amikor Ruth összeesik a könyörtelen mexikói sivatagban? Hogyan élhetnek túl egy hajótörést Tasmania távoli partvidékén, miközben mindketten hipotermiával, szomjúsággal és éhséggel küzdenek, és fenyegető vihar közelít? Milyen stratégiát kövessenek, mikor járművük lerobban egy szafarin, s hirtelen a tápláléklánc alján találják magukat?


 

 

 

 

 

Csatorna: 

Az univerzum, ahogy Stephen Hawking látja

2010. október 24. 20:10 vasárnap

Stephen Hawking, a világ egyik legismertebb és legelismertebb élő fizikusa a Kozmoszt alkotó csillagok, bolygók, galaxisok és szupernóvák lenyűgöző világát tárja elénk. A háromrészes sorozatból választ kaphatunk világunk legősibb kérdéseire: Hogyan keletkezett az univerzum? Lehet-e élet más bolygókon? Mennyi ideig maradhat fenn galaxisunk? Létezhet-e időutazás?

Csatorna: 

Kényszerleszállás a Hudson folyón

2010. október 10. 21:00 vasárnap

A Discovery Channel izgalmas dokumentumfilmben eleveníti föl a US Airways 1549-es járatának elképesztő történetét. A gépnek New Yorkban kellett kényszerleszállást végrehajtania. A kapitány sikerrel tette le a repülőt a Hudson folyó vizére. A filmben interjút láthatunk Chesley B 'Sully' Sullenberger kapitánnyal, az utasokkal, a légi irányítókkal és a mentőegységek tagjaival - mindazokkal, akik segédkeztek a leszállásnál. A személyes beszámolók és a lenyűgöző 3D grafika híven idézi fel a 2009.

Csatorna: 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Discovery csatornájára