Jelenlegi hely

Úton önmagunk felé

Szerző: 
David Brooks

Alázatosság a szelfik korában?

Feltűnően versenyszellemű világunkban talán talpraesettebbek leszünk, de vajon jobb vezetők, gondolkodók – és emberek is? David Brooks, a The New York Times publicistája és a nagy sikerű A társas lény szerzője épp a legjobbkor, a szelfik korában segít minket a hiteles önkép kialakításában, miközben bebizonyítja, hogy a valódi siker kulcsa a belső értékekben rejlik.

A világhírű író mindenekelőtt azt vizsgálja, hogy a vagyon és siker utáni őrült vágyakozásunk hogyan számolta fel az értékes belső élet lehetőségét. Példáit különböző korszakokból merítve olyan emberek életét is bemutatja, akik sikereiket éppen őszinte alázatosságuknak köszönhették: Szent Ágostontól Montaigne-en és Eisenhoweren át Samuel Johnsonig vezet az út.

A szerző intelligenciával, humorral és remek mesélőképességgel tárja elénk új könyvét. Egy nagyszerű erkölcsi hagyományt követve mutatja be, hogyan formálhatjuk át gyengeségeinket erősségekké, és miként tehet minket lelkileg gazdagabbá, ha olyan klasszikus értékek felé haladunk, mint az önmérséklet, a lemondás vagy az önmagunkkal szembeni kételkedés.

 A The New York Times toplistás könyve segít eligazodnunk egy olyan kultúrában, mely szem elől tévesztette az alázatosság erényét, miközben megmutatja, miért csak az elkötelezett lélek élhet igazán értelmes és teljes életet.

Fordította: Dövényi Ibolya

Libri Kiadó, 2016

 

Share