Jelenlegi hely

Best Of

Kiskirályok a családban

MiPszi BestOf 7 - Kiskirályok a családban

Válogatássorozatunk hetedik számában receptet adunk arra, hogyan kényeztessük el gyermekeinket - ugyanakkor azoknak is hasznos ötleteket nyújtunk, akik működő példákat és útmutatást szeretnének kapni a szeretet, a dicséret, az indulatkezelés, a viselkedészavarok, a motiváció és a tanulás terén, hogy gyermekeiknek boldog, szorongásoktól és megfelelési kényszerektől mentes gyermekkort teremtsenek.
Kiadványunk megrendelhető weboldalunkon az alábbi gombra kattintva:

Share

A kutya lelke

A kutya lelke

Kutya nélkül lehet élni – de minek? Déry Tibornak tulajdonítják ezt a gyakran elhangzó mondatot az ebek szerelmesei. Kötetünkben – melynek cikkeit lapunk eddig megjelent „kutyás” cikkeiből válogattuk – a világszerte elismert magyar etológiai műhelyek neves munkatársai vezetik be az olvasót a négylábú kedvenceinkről szóló legfontosabb tudnivalókba. Megismertetnek érdekes kutatási eredményeikkel, hogy minél többet megtudjunk róluk, a társainkról. S hogy mindeközben a gazdiról is kiderülhet egy s más? Az nem a véletlen műve. Ezért nem meglepő, ha az „emberpsziché” lapban kutyalélekről szólunk. Ajánljuk az írásokat minden kutyabolondnak – s azoknak is, akik ma még nem is sejtik, hogy egyszer ők is azok lesznek.

Share

Azok a csodálatos nők

Előző kötetünk főszereplői „Azok a csodálatos férfiak” voltak – a mostanié a nők. Asszonyok, lányok, akik csodálatosak, de néha dühítőek; kedvesek, ám néha kibújik belőlük a sárkány. Igazából ilyenek is, olyanok is – van doromboló macska és éles karmú tigris, kedves, gyengéd szerelmes és kibírhatatlan fúria, „karriergép” és önfeláldozó anya is köztünk. De egy biztos: mindannyian szerelemre, szeretetre, harmonikus kapcsolatra, elismerésre vágyunk – ahogy férfitársaink is.

Share

Azok a csodálatos férfiak

Azok a csodálatos férfiak

Kötetünk főszereplői a férfiak, akik csodálatosak – és persze olykor dühítőek – akár a nők. Akik szerelmesek, kedvesek és figyelmesek – néha pedig észre sem vesznek. Hűséges, gyengéd partnerek vagy csapongó „pillangók”. Odaadó apák, szerető férjek – vagy megrögzött agglegények. Erősek – de néha mernek gyengék lenni. Mi mégis így szeretjük őket…

Share

Ha törik, szakad?

Utazás a párkapcsolati hullámvasúton 2.
Ha törik, szakad?

E kötetben tovább utazunk a párkapcsolati hullámvasúton. Míg az első, a „Te vagy az igazi?” a keresésre, a megtalálásra, a szerelmes bódulatra helyezte a hangsúlyt, a másodikban inkább a kétely, a bizonytalanság, az együttélés nehézségei kerülnek előtérbe: mi van, ha rosszul választottunk, ha felüti fejét a féltékenység, mi van, ha elveszett a bizalom, milyenek  az elkerülendő csapdák, mit él át a dermedt kapcsolatban vergődő – vagy az abból kilépő –, s mit egy újat kereső?

Share

Te vagy az igazi?

Utazás a párkapcsolati hullámvasúton
Te vagy az igazi?

Hogyan választunk? Aki jó éjjel, az nappal is jó lesz?  Milyen hatással van párválasztásunkra, párkapcsolatunkra a gyermekkori kötődés? – vagyis „Mi közöm anyádhoz?” És ha végre megtaláltuk az „igazit”: összeköltözzünk? vagy ne? Mikor már úgy hisszük, révbe értünk, képesek vagyunk-e szeretni elvárások nélkül? Vagy egyre inkább úgy érezzük, hogy nem tudunk élni se vele, se nélküle? Rendszeressé válik a Pár-baj – végig kell gondolnunk, mit tesz a stressz a kapcsolattal, és hogyan bánik a kapcsolat a stresszel?

Share