Jelenlegi hely

A nagy korkülönbség igenis számít a párkapcsolatokban

A férfiak kezdetben a jóval fiatalabb feleség mellett a leginkább elégedettek, az idősebb nők mellett kevésbé örülnek. Ugyanez a nőkre is jellemző: a legjobban a jóval fiatalabb férjnek örülnek, a legkevésbé a jóval idősebb férj teszi őket boldoggá. 

Úgy tűnik, hosszú távon azok a házasságok működnek a legjobban, amelyek két hasonló korú ember szövetségéről szólnak. Ilyenkor a pár sokkal inkább összhangban van, hasonló életszakaszon mennek keresztül, megegyeznek a prioritásaik, és anyagilag sem függ egyik a másiktól. A szakemberek 13 éven át több ezer ausztrál háztartást tanulmányoztak, és megállapították, hogy a legtöbb esetben anyagi problémák miatt érnek véget azok a házasságok, ahol nagy a korkülönbség. „A férfiak kezdetben a jóval fiatalabb feleség mellett a leginkább elégedettek, az idősebb nők mellett kevésbé örülnek. Ugyanez a nőkre is jellemző: a legjobban a jóval fiatalabb férjnek örülnek, a legkevésbé a jóval idősebb férj teszi őket boldoggá” – mondja a friss kutatás vezetője, Terra McKinnish, a University of Colorado munkatársa. Idővel aztán ez mindkét nem esetében változik: minél nagyobb a korkülönbség, annál drasztikusabban. Mint kiderült, hosszú távon a hasonló korú párok a legboldogabbak együtt.

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.