Jelenlegi hely

Jobban alszanak a gazdik a kutyájukkal

A legtöbben úgy gondolják, hogy a szőrös hálótárs zavarja az alvásminőséget. Ehhez képest kutatásunk azt mutatja, hogy sokan épp attól nyugszanak meg és lazulnak el, hogy négylábú kedvencük egész éjjel mellettük van.

Kétség nem fér hozzá, hogy az amerikaiak átlagon felül ragaszkodnak a kutyájukhoz – de a világ minden táján nagyon szeretik a kedves négylábúkat. Az Amerikai Állatorvosok Szövetsége szerint több mint 40 millió amerikainak van kutyája. Közülük 63 százalék családtagként tekint az állatra, ami azt jelenti, hogy nem bánják, ha a kutya velük együtt alszik. De vajon ez jó ötlet? „A legtöbben úgy gondolják, hogy a szőrös hálótárs zavarja az alvásminőséget. Ehhez képest kutatásunk azt mutatja, hogy sokan épp attól nyugszanak meg és lazulnak el, hogy négylábú kedvencük egész éjjel mellettük van” – mondja Louis Krahn, az arizonai Mayo Clinic alvásszakértője. A Mayo Clinic Proceedingss című szaklapban publikált kutatás során negyven olyan egészséges felnőttet vizsgáltak, akiknek semmilyen alvászavaruk nincs, és akik hét éjszakán keresztül a kutyájukkal együtt aktivitásmérő eszközt használtak alvási szokásaik feltérképezésére. Mint kiderült, azok, kik kutyájukkal aludtak, pihentetőbb éjszakát éltek át, függetlenül attól, hogy törpeuszkárral vagy dán doggal aludtak-e. Dr. Krahn szerint mindez a biztonságérzettel és kötődéssel függ össze, amelyet a gazdik kutyájuk társaságában éltek át.

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.