Jelenlegi hely

Elhízhat a gyerek, ha tévé van szobájában

Egy friss kutatás szerint az amerikai gyerekek mintegy felének van tévéje a szobájában hétéves korára, de a 24 órás tévéhasználatot a szülő képtelen ellenőrizni.

Az Iowa State University munkatársai szerint nemcsak a hétévesek haskörfogatát teszi tönkre a tévével felszerelt szoba, de ezek a gyerekek még az iskolában is rosszabbul teljesítenek. Ez már csak azért is aggályos, mert egy friss kutatás szerint az amerikai gyerekek mintegy felének van tévéje a szobájában hétéves korára. Az anyagot Douglas Gentile professzor a Developmental Psychology című szaklapban publikálta, ahol arra is felszólította a szülőket, hogy lehetőleg ne tartsanak tévét a gyerekszobában, ha nem szeretnék, hogy a csemete elhízzon, és minden idejét a képernyő előtt töltse ahelyett, hogy olvasna vagy tanulna. „További probléma, hogy a 24 órás tévéhasználatot a szülő képtelen ellenőrizni, márpedig valószínű, hogy a legtöbb gyerek nem oktatóprogramokat és ismeretterjesztő sorozatokat néz. Nem véletlen, hogy ezek gyerekek gyakran agresszívebbek is kortársaiknál” – mondja Gentile, aki kutatása során több mint 5 ezer gyereket vizsgált meg munkatársaival.

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.