Jelenlegi hely

A boldog emberek egészségesebbek

Azok az emberek, akik elégedettnek és boldognak érzik magukat, fontosabbnak tartják az egészséges életmódot is: rendszeresen edzenek, és általában nem dohányoznak.

Az elmúlt években számos kutatás próbálta feltárni a pozitív felfogás és az egészséges életmód közötti összefüggést – úgy tűnik, hogy az elégedettség a szívre és az immunrendszerre is pozitív hatással van. Amerikai kutatók a témába vágó kutatásokat tekintették át, és mint kiderült, e felmérések 65 százaléka egyértelmű összefüggést fedezett fel a kettő között. A leggyakoribb észrevétel, hogy azok az emberek, akik elégedettnek és boldognak érzik magukat, fontosabbnak tartják az egészséges életmódot is: rendszeresen edzenek, és általában nem dohányoznak. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy az elégedettség pontosan milyen mértékben van hatással az egészségünkre. „Akárhogy is, nem csak azt tudjuk, hogy a boldogság jót tesz az egészségnek, hanem azt is, hogy a boldogtalanság ugyanakkor árt: különösen a szívet terheli meg a jelek szerint” – mondja a kutatást vezető Ed Diener professzor a Health and Well-Being című szaklapban publikált tanulmányban.

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.