Jelenlegi hely

Kiegyensúlyozott szívritmus és párkapcsolat

 Azok a nők, akiknek szívritmusa kiegyensúlyozott, nagyobb eséllyel élnek tartós párkapcsolatban – állítják a kanadai Lakehead University kutatói.

Azok a nők, akiknek szívritmusa kiegyensúlyozott, nagyobb eséllyel élnek tartós párkapcsolatban – állítják a kanadai Lakehead University kutatói. Egy elmélet szerint mindez annak tudható be, hogy a szívritmus összefüggésbe hozható a központi idegrendszer érzelmekkel kapcsolatos területeivel. A szakemberek fél évig vizsgálták hölgyek párkapcsolati státuszát és szívverését. Megállapításaik szerint „elképzelhető, hogy nem a fejünk, hanem a szívünk dönt arról, hogy ki találja meg a szerelmet”. Ugyanakkor nemcsak a szerelem, de a mások iránt tanúsított nagylelkűség is segít a szívbetegségek elleni küzdelemben. Egy másik, szintén nemrégiben napvilágot látott kutatásból kiderült, az önkéntes munka segít a magas vérnyomás kordában tartásában, ahogyan pozitív hatással van a közérzetre is.

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.