Jelenlegi hely

Félelmetes főnökkel romlik a munka hatékonysága

A félelmen alapuló szervezeti kultúra árt a termelékenységnek, a szigorú hierarchiában dolgozók ráadásul nagyobb eséllyel vesztegetik az idejüket.

Sokan feltételezik, hogy rettegett vezető felügyelete alatt jobban megy a munka. A félelem azonban csökkenti a produktivitást, így árt a vállalatnak. A Chartered Management Institute munkatársai hagyományos ranglétrával dolgozó cégeket hasonlítottak össze közösségi tulajdonban lévőkkel. Bebizonyosodott, hogy a tulajdonrésszel rendelkező munkavállalók sokkal inkább értéknek tekintik a becsületességet, a bizalmat, a szerénységet és a bátorságot. Közülük ráadásul tízből kilencen látták demokratikusnak a berendezkedést, míg a másik táborban ennek fele volt az arány.

A szigorú hierarchiában dolgozók gyakran követelőzőnek, irányításmániásnak és erőszakosnak írták le a felettesüket, aki hajlamosabb mások engedelmességére és szabályokra alapozni a döntéshozatalt.

„A félelem és a bürokrácia kultúráját megszenvedi a vállalkozás, ami kevesebb bevételben és magasabb költségekben nyilvánul meg” – olvasható a beszámolóban.

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.