Jelenlegi hely

Az emberek kétharmada letagadná a partnere előtt a nemi betegséget

A szexuális úton terjedő betegségek akkora tabunak számítanak, hogy érintettség esetén a megkérdezettek 67 százaléka a partnere előtt is letagadná őket. Közülük 92 százalék azért, mert nem akarná, hogy a másik emiatt elálljon az együttléttől.

A kérdőíves kutatás eredményei szerint a válaszadók tizede nyilatkozta, hogy betegség esetén a behatoláshoz óvszert használna, orális szexhez viszont nem, 8 százalék pedig kondom nélkül is belemenne az együttlétbe. A tanulmány szerzői egyenesen „gonoszságnak” tartják az eredményeket, illetve a nemi betegség letagadásával történő együttlétet. Michael Ross, a kutatást végző Medexpress online gyógyszertár szóvivője egyenesen sokkolónak tartja a szexuális úton terjedő betegségekre vonatkozó füllentést. „Ezeket a fertőzéseket komolyan kell venni” – tette hozzá, s őszinteségre ösztönzött mindenkit. „A szexualitásban és a szexuális egészségben semmi szégyellnivaló nincs, tehát nyitottabbnak és őszintébbnek kell lennünk egymással” – magyarázta a szóvivő.

Összesen 2521 Nagy-Britanniában élő embert kérdeztek meg a témában, rákérdezve partnereik számára is. Csaknem 50 százalékuk szégyellte, hogy hány partnere volt eddig, 32 százalékuk ráadásul hazudott már erről a számról valamelyiknek. 72 százalékuk azért tette, mert túl nagynak ítélte ezt a számot, 28 százalék pedig túl kicsinek. Ezután megkérdezték a résztvevőktől, hogy milyen értéket tartanak tökéletesnek. A nők 11-es választ tartottak tökéletesnek a férfiaktól, 10-et pedig a nőktől. A férfiak 32-t vártak egymástól, 5-öt pedig a nőktől.

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.