Jelenlegi hely

A videojáték hizlalja a nőket

Naponta legalább egy óra számítógépes játék már növeli a túlsúly kialakulásának veszélyét – derül ki a Göteborgi Egyetem munkatársainak kutatásából.

A svéd szakértők 2500 – 20 és 24 év közötti – fiatalt vettek górcső alá, akiket 2007 és 2012 között kísértek figyelemmel. A BMC Public Health című szakfolyóiratban publikált tanulmány szerint sikerült bebizonyítaniuk, hogy azok a normális súlyú nők, akik mindennap legalább egy órát játszottak, nagyobb eséllyel váltak túlsúlyossá az öt év alatt. „A naponta legalább két órát játszók BMI-je átlagosan 3,7 kilogrammos gyarapodást mutatott. A számítás során az elhízás más kockázati tényezőit is figyelembe vettük, úgymint a kort, a foglalkozást, a számítógép előtt töltött összes időt, a szabadidőben végzett testmozgást, az alvást és a kapcsolati támogatást” – mondta Sara Thomee pszichológus. A videojáték nem járt hízással a férfiaknál – a különbség okának feltérképezésére további vizsgálat szükséges.

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.