Jelenlegi hely

Márkában az erő?

Vajon milyen hatással vannak a márkák az agyunkra? A neuroökonómia, vagyis az idegtudományi eszközöket használó gazdaságtan egyik legújabb iránya az ún. „Brain Branding”, amely azt tanulmányozza, hogyan hatnak a márkák agyunkra.

Vajon milyen hatással vannak a márkák az agyunkra? A neuroökonómia, vagyis az idegtudományi eszközöket használó gazdaságtan egyik legújabb iránya az ún. „Brain Branding”, amely azt tanulmányozza, hogyan hatnak a márkák agyunkra. Azt tapasztalták, hogy az erősebb márka erősebben hat. Dr. Christine Born, egy müncheni radiológus agyi képalkotó eljárásokkal vizsgálta, mi történik, amikor a szemünk elé kerül egy egyszerű, ismerős szín-alakzat kompozíció – például egy ismert cég logója. Az, hogy az adott szimbólum történetesen autót vagy csokit ajánl, az agy számára másodlagos – ha nagy márkát látunk, aktiválódnak a pozitív érzelmi feldolgozásért, jutalomért felelős idegi áramkörök. Egy kevésbé ismert („gyengébb”) márka felismerése ezzel szemben több időbe és energiába kerül. Úgy tűnik, amikor márkás holmit vásárolunk, azt nemcsak a minőségért tesszük, hanem a jutalmazás érzéséért, az identitásunk építéséért – végső soron a márka által kiváltott kellemes hangulatért… (Forrás: Science Daily, http://www.sciencedaily.com/)

Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.