Jelenlegi hely

Önismeret

„Egyedül maradtam - és most boldogabb vagyok”

Szerző: 

Egy idős férj elhunyta után hasonló korú özvegye furcsa metamorfózison ment keresztül: az ejtőernyős tandemugrás lett az új szenvedélye. „Mennyire megváltozott!” – mondták a környezetében élők, holott a hölgy nem változott semmit, csak végre azt tehette, amit mindig is szeretett volna. 

Milyen folyamatok vezetnek el ahhoz, amikor  a hosszú együttlét utáni szakítást, válást vagy a szeretett fél elvesztését követően drasztikus – pozitív – változás tapasztalható az egyedül maradók életvitelében? Felmerül a kérdés: vajon mennyire éltek gondtalannak nevezhető kapcsolatban, ha ez a viselkedés meg tud jelenni?

Share

Egészségesen és betegen is segíthet: HIPNOWORD

A módosult tudatállapot adta támogató lehetőségek mindenki számára elérhető módon

Többségünk átélte már egy betegséghez kapcsolódóan a magány és a kiszolgáltatottság érzését – vagy saját maga, vagy egy hozzátartozója által. 

Minél nagyobb a baj, annál nehezebb erőt merítenünk, annál nehezebb valóban támogató szavakat, gondolatokat találni akár magunk, akár hozzátartozóink számára. Sajnos ezekben a helyzetekben csak keveseknek van lehetősége képzett és tapasztalt pszichoterápiás szakember segítségét igénybe venni.

A magyar pszichoterapeuta szakemberek fejlesztésének köszönhetően most útnak indult applikáció bárhol és bármikor lelki támogatást, segítséget nyújt mindenki számára elérhető módon.

Share

A jól (félre)ismert depresszió

Ha valaki statisztikát készítene arról, milyen gyakorisággal szerepelnek a köznyelvben a mentális zavarok megnevezései, a depresszió dobogós helyen végezne. Olyan sokféle helyzetben használjuk, hogy valódi jelentése egyre inkább elmosódik. 

Ha valaki statisztikát készítene arról, milyen gyakorisággal szerepelnek a köznyelvben a mentális zavarok megnevezései, a depresszió dobogós helyen végezne. Olyan sokféle helyzetben használjuk, hogy valódi jelentése egyre inkább elmosódik.

Share

Megbízom benned, de ugye adsz kódot a telódhoz?!

Alacsony önértékelés – kóros féltékenység?

A szakítások legfőbb oka az internetes fórumok, bulvár- és szórakoztató weboldalak szerint napjainkban a hűtlenség, a találkozások megritkulása és a kommunikáció hiánya 

Adatközlőink a szakítás indokaként egy igen prózai okot neveztek meg; azt, hogy szerelmüktől nem kaptak kódot okostelefonja képernyőzárjának feloldásához.

Share

A – cseppet sem irigylésre méltó – szingli férfi...

Szerző: 

Bár szívesen gondoljuk azt, hogy a nők többet és jobban szenvednek a kapcsolatok hiányától, valójában a férfiak sincsenek könnyebb helyzetben. 

Van, akinek sikerül megtalálni élete párját (vagy hosszabb időre szóló partnerét), mások azonban bolyonganak az útvesztőben...

Share

Új főszerkesztő a Mindennapi Pszichológia élén

Cikkek: 

Amikor hűséges olvasóink kezükbe veszik októberi számunkat, a Főszerkesztő előszava mellett egy új – sokak számára talán ismerős – arc mosolyog rájuk: új főszerkesztőnk, dr. Tárnok Zsanett. „Szeretném továbbvinni azt a szellemiséget, amivel elődöm, dr. Pápay Herbert Zsuzsa készítette a magazint. Az értékek és a színvonal megőrzése mellett a folyamatos megújulást is szem előtt tartjuk, hiszen az olvasói igények is változnak szinte napról napra.

Share

Oldalak

Feliratkozás Önismeret csatornájára