Jelenlegi hely

Kérdőív szülőknek és szakembereknek a szülői igények felmérésére

 A kérdőívvel a hagyományos, az eltérő szerkezetű és a különleges igényű (ADHD, autista, sérült, SNI-s stb.) gyermekek családjainak igényeire egyaránt kíváncsiak vagyunk.

Általános tapasztalatunk, hogy a szülők gyakran érzik egyedül magukat a szülői létükkel kapcsolatos kérdésekben és helyzetekben. Hiába a sok gyereknevelési könyv, a segítő szakemberekkevesen kapnak megoldásokat az élet, a család hozta nehézségekre vagy dilemmákraSzámos nemzetközi és hazai porondon bizonyított pedig, hogy van válasz a szülői eszköztár bővítésére, a közös gondolkodásra és a szülői magabiztosság erősítésére.

Szülőnek Lenni Program támogatásával felmérést indítunk arról, hogy a szülőket milyen kérdések, nehézségek foglalkoztatják. A kérdőívvel a hagyományos, az eltérő szerkezetű és a különleges igényű (ADHD, autista, sérült, SNI-s stb.) gyermekek családjainak igényeire egyaránt kíváncsiak vagyunk.

Célunk – a kérdőívekben megfogalmazott igények alapján – olyan szülőknek szóló műhelyek, programok indítása, amelyek interaktív és gyakorlatorientált megközelítésben képesek választ adni a felmerülő kihívásokra, nehézségekre.

SZÜLŐK – Önt, mint szülőt, mi foglalkoztatja leginkább?

<>Töltse ki a kérdőívet, és mi visszaküldjük az összesítést!

 

SZAKEMBEREK – Ön, mint gyermekkel / családdal foglalkozó szakember, mit gondol: manapság mi foglalkoztatja a szülőket leginkább?

Töltse ki a kérdőívet, és mi visszaküldjük az összesítést!

Share

Ez is érdekelhet

A lelki gondokat nemcsak a testi adottságokkal való elégedetlenség okozhatja! Vannak, akik ruházatuk és hajviseletük miatt érzik kellemetlenül magukat, mert társaik ezekért...

A harmónia elillan, s a két ember már nem érti meg egymást, egyre inkább sodródnak a szétválás felé.

Amennyiben egy gyerek életéből hiányzik a feltétel nélküli, biztonságot nyújtó időszak, elképzelhető, hogy egész élet

A szülői hatalom fenntartásának, gyakorlásának eszköze általában a pénz, amivel függőségben tudja tartani a gyermeket, a serdülőt, a fiatal felnőttet.

Ha egy kisgyermek azt látja, hogy a szülőnek a biztonságot a mobilja jelenti, akkor hiába mondja neki anya vagy apa, hogy ne kütyüzzön, valószínűleg ő is nagyon akarja majd azt...

„Próbálná ki először az a felnőtt, aki kitalálta!”, „Szegény gyereket teljesen szétszakítják, sehol sincs otthon”.