Jelenlegi hely

Túlélés extrákkal

Video – Ellenőrzés és bizalom home office-ban

Dr. Ligeti György – Ellenőrzés és bizalom home office-ban

Az otthonról való dolgozás ellenőrzésére számos megoldás létezik, a telefonos számonkéréstől olyan szoftveres megoldásokig, amelyekkkel a képernyő előtt töltött idő akár teljes egészében lekövethető, mégsem ezek jelentik a hatékonyság feltételeit.

Share

Podcast – Erőt meríteni önmagunkból

Túlélés extrákkal EP11 - Erőt meríteni önmagunkból

Hogyan találjuk meg az “énerőnket”? Mire jó ez, és hogyan segít át a mostani helyzethez hasonló időszakokon, hogy ne csak túléljünk, hanem megéljük az apró örömöket? Tari Annamária pszichoanalitikussal beszélgetünk.

Share

Video – A pomodoro technika, hatékonyság home office-ban

Ligeti György – A pomodoro technika – hatékonyság home-office-ban

Ha úgy érzed, hogy home office-ban nem tudsz hatékony lenni, és szétesik a napod, Dr. Ligeti György szervezetfejlesztő most megismertet egy egészen egyszerű és betartható technikával.

Share

A szorongás hatása a magzat fejlődésére

Szerző: 

A várandós nők gyakran értetlenkedve mesélik nekünk, perinatális szakembereknek, hogy milyen könnyen kerülnek szélsőséges érzelmi állapotba. 

A várandós nők gyakran értetlenkedve mesélik, milyen könnyen kerülnek szélsőséges érzelmi állapotba, akár annak ellenére is, hogy korábban ilyet még sosem tapasztaltak magukon. Vannak, akik meglepődve osztják meg velünk, hogy folyton elméláznak, riasztó gondolataik vannak, vagy hogy álmaik őket is annyira megrémisztik, hogy inkább el sem mesélik senkinek – és sokszor „csak úgy” szoronganak. Aggodalmaikat tetézi a félelem, vajon a bennük növekedő baba mennyit érzékelhet ebből? Milyen hatással vannak rá az anyai aggodalmak? Károsíthatja a babát az anyai szorongás?

Share

Podcast – Munkafüggők a karanténban!

Túlélés extrákkal EP10 - Munkafüggők a karanténban!

Az otthoni munkavégzés a munkafüggők életében képes teljesen elmosni a határokat munka és magánélet között. Mit jelent számukra ez az időszak, és hogyan küzdjenek meg azzal, hogy a kialakult helyzet miatt éppen hogy elveszítik a munkájukat? 

Share

Podcast – Tippek home office-ra

Túlélés extrákkal EP07 - Tippek home office-ra

Elvárható, hogy felvegyem a telefont a főnökömnek este 10-kor, ha egész nap otthonról dolgoztam? Tényleg cuki, amikor a céges online meetingbe beköszön a kollégánk gyereke? És amikor a kiskertből jelentkezünk be? Hallgasd meg kétrészes interjúnk első részét Kápolnás Verával, az Office at Home alapítójával.

Share

Várandósság a társas támasz hiányában

A társas támogatás a várandósság idejétől kezdve a gyermek önállósodásáig elengedhetetlenül szükséges a mentális és fizikai egészség szempontjából egyaránt, érkezzen az a nő párjától, a nő anyjától, a családtól, a barátoktól vagy szakemberektől.

A társas támogatás a várandósság idejétől kezdve a gyermek önállósodásáig elengedhetetlenül szükséges a mentális és fizikai egészség szempontjából egyaránt, érkezzen az a nő párjától, a nő anyjától, a családtól, a barátoktól vagy szakemberektől.

Share

Podcast – Pszichés zavarokkal élők a karanténban

Túlélés extrákkal EP06 - Pszichés zavarokkal élők a karanténban

Mit élnek át a pszichés zavarokkal élők a járványhelyzet alatt? Miért kezelhetik jobban a helyzetet a pánikbetegek, mint a más zavarokkal élők? Kik a legveszélyeztetettebbek? Ezzel folytatjuk a beszélgetést dr. Gerber Erika belgyógyász-pszichoterapeutával.

Share

Podcast – Félelem a betegségektől és az anyagi gondoktól

Túlélés extrákkal EP04 - Félelem a betegségektől és az anyagi gondoktól

Száraz köhécselés, mellkasi diszkomfortérzés, borzongás, majd melegség érzése – ezeket a tüneteket ugyanúgy okozhatja a koronavírus, mint a pánik.

Share

Oldalak

Feliratkozás RSS - Túlélés extrákkal csatornájára