Jelenlegi hely

Segítsek megfordulni?

Nagy Bendegúz képe
Napi groteszk, avagy
Segítsek megfordulni?
 
A miskolci nagy OTP előterében számot húzok. Pár pillanat múlva a kifogástalan modorú középkorú hivatalsegéd hölgy hozzám lép és már nyújtja is a karját:
- Adja ide, segítek!
- Köszönöm, kivárom a sorom.
Három udvarias csörte után a hölgy a cetlivel a kezében elballag.
Keresem az alkalmas helyet, ahol a kerekesszékkel nem vagyok útban de azért átlátom a helyzetet. A hölgy visszatérve a helyére a bejárat közelébe, pár méterről jó hangosan, hogy többen felkapják a fejüket, így szól:
- Segítsek?
- Miben, kérem szépen?
- Megfordulni! - és mintha már mozdulna is.
Hirtelen eszembe jut az elmúlt 25 év összes helye, ahol magamtól megfordultam, elszámolok háromig és a lehető legangyalibb arccal még hangosabban köszönöm meg.
Sorra kerülök. LÁT (Lakás Átalakítási Támogatás) papírokat szeretnék kikérni. Nem úgy megy az... először bizonyítsam be, hogy mozgássérült vagyok, de ezt már az ügyintéző kisasszony sem állja meg kínos mosoly nélkül:
- Bár egyértelműen látszik, hogy az...
Majdnem odavetem, hogy, á, dehogy inkognitóban utazó Soros ügynök vagyok, helyette:
- De jó, pont itt van nálam a FOT-os papír, máris indíthatjuk az eljárást.
- Szuper, de az nem lesz elég, kétféle hivatalos papírral kell bizonyítani, azokat be kell az OTP-be nyújtani, felküldik Pestre a központba, ők megvizsgálják a tényállás valódiságát, ha megfelelek, ha eléggé nyomorék vagyok, akkor megvizsgálják azt is, hogy jogosult vagyok-e LÁT igénylésére, majd ezt követően a világ összes létező és ezután feltalálandó papírjának a másolatával jelenjek meg ugyanitt.
Kifelé még udvarias-szélesnagy-mosolygós nagy nemet intek az előző önkéntes hölgynek, aki már ugorna, hogy kinyissa nekem a fotocellás ajtót és huhh, nagy levegő, kint is vagyok a miskolci utcán, ahol már senki sem kérdezi meg, hogy a járdán tátongó minigrandkanyonokon hogyan is fogok átugratni, de legalább a magam ura vagyok.
NBL
2017 április
Share

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.