Jelenlegi hely

Chance Program blogja

A frissen érkezett mentorokkal és mentoráltakkal az első közös tevékenységünk egy Solo kártyaparti lett – egy egyszerű kártyajáték, színre szít, számra számot kell rakni, plusz néha cserélődnek a paklik, satöbbi. Legalább egy órát játszottunk így együtt, majd másnap és harmadnap is ismétlődött.

Augusztus másodika délután megérkezett hozzánk két új mentor és két új mentorált: Vaskuti Gergő, Pali fia, az ő barátnője, valamint Kornél, aki azért jött, hogy súlyos szorongásos és depressziós tünetei és alvászavara miatt kialakult gyógyszerfüggőségétől megszabaduljon, illetve László, akinek ön

Az első hónap végét lassacskán lezáró számvetés eredményeinkkel sok jó gondolatot és megfigyelést hozott. Igazi pozitívum például, hogy most már néha Pali hívja fel a figyelmünket azokra a tetteinkre, amik a változást mutatják a srácokkal kapcsolatban.

Kandy-ből hazafelé az út mentén megláttunk egy elefántmenhelyet. Itt olyan elefántokat fogadnak be, amikkel gazdáik rosszul bántak. 7-8 elefánt él jelenleg a központ területén. Mikor odaérkeztünk, épp az egyiket fürdették a telep melletti folyóban.

Autóval lementünk Galleba, ami délebbre található Srí Lankán, a déli rész legnagyobb városa.

Pali elmesélte mindnyájunknak a HELP Falu történetét, a sok nehézséget és küzdelmet, aminek árán sikerült felépíteni a 2004-es cunami károsultjainak otthont nyújtó épületegyüttest. El is látogattunk oda, hiszen csak egy pár perces, rövid sétányira van szálláshelyünktől.

Ma reggel a nagy nehezen elkészült, de még mindig kísérleti stádiumban lévő takarítási rend első igénybevétele után megejtettük az első közös terápiás beszélgetést.

Az utazás reggeléig odáztuk a pakolást Gyöngyivel, úgyis mindössze néhány rövidnadrágról, atlétatrikóról és (részemről) egy fürdőnadrágról volt szó. Ami megnövelte a csomag súlyát, az a több kilós gumicukor-, csoki-, cukorka-csomag volt, amit a Sri Lankai gyerekeknek vittünk.

Az uticél – Sri Lanka, Chance falu

Nehezen tudnám megmondani, miféle ismereteim voltak Sri Lankáról, mielőtt egy február (talán március) esti beszélgetés során, Palival (Vaskuti Pál – a Chance Program vezető szakpszichológusa) való első találkozásom alkalmával azonnal felmerült a komoly együttműködés ötlete.