Jelenlegi hely

Szerelem a székben. 2.

Nagy Bendegúz képe
Kerekesszék és csákány

Szerelem a székben.

Kézikönyv kerekesszékes emberekkel randizóknak. Tévhitek és a valóság.
Második rész.

 

 

 

Csomagok.

Ha kerekesszékessel randizol állandóan pakolgatni kell majd a széket. Be a kocsiba, ki a kocsiból. Be- és kiemelni őt is a kocsiba. Egy nagy rakás gyógyszert és kötszer is állandóan magaddal kell majd cipelned. Majdhogynem tragédia minden egyes kimozdulás.
Hamis.

A paraplég emberek önállóan könnyedén szállnak be és ki a kocsiba. Van aki átülő lemezt használ, mert úgy könnyebb. A széket is gond nélkül teszik, veszik a kocsiban. Udvarias dolog, mindenesetre segítséget nyújtani. Felajánlani. Ne aggódj, ha visszautasítanak. A legtöbb kerekesszékes saját átalakított kézivezérlésű kocsiját használja.

Katéter.

Kíváncsi vagyok erre a katéter mizériára. Hogy pisilnek és a többi egyéb, de nem akarok udvariatlannak látszani. Egyszerűen csak kérdezzem meg ?

Való.

Igen, kérdezz rá. A legtöbben semmi kivetnivalót nem találnának ebben a kérdésben. Örömmel beszélnek róla, szívesen magyarázzák el, miként is használják a mosdót. Végül is ha minden jó alakul, egy idő után úgyis intim közelségbe kerültök. Jó tudni, még mielőtt az megtörténne, hogy miként is működik a kerekesszékes partnered.

Lehangolva.

Nem tudok napirendre térni a katéter fölött. Elveszi az étvágyam az ágyban.
Való.

Őszintén szólva katéter valóban nem valami gusztusos dolog. Senki sem szeret a legintimebb testrészébe csövet dugni, hogy kiüríthesse a hólyagját, de nem nagyon van más választásuk.  Beszélgess velük, hogy kezelik ezt az ügyet. Idővel jobban hozzá tudsz majd ehhez is szokni. Ha állandó katétere van, kérd meg, hogy távolítsa el a szexuális együttlét idejére. A legtöbben órákig bírják katéter nélkül.

Parkolás.

A parkolási kedvezmény miatt randizok kerekesszékesekkel.
Hamis.

Könnyű eset vagy. Vagy lusta, mint a föld. Csak a legsúlyosabb esetek kapnak kék parkolási engedélyt. Engedéllyel vagy anélkül, ha egyedül vagy a kocsiban nem parkolhatsz akadálymentes parkolóba. Mindenki tudja, hogy az orális szex miatt érdemes kerekesszékesekkel randizni !

Korlátozott hozzáférés.

Egy csomó mindenről lemaradsz, ha kerekesszékessel állsz össze. Olyan, mint egy súlyos béklyót cipelnék folyatamosan. Csak akadálymentes helyekre mehetsz, ami az unalmas és kiszámítható szinonimája.

Hamis.

A legtöbb kerekesszékessel randizó mindeféle sporttevékenységben vesz részt. Repülnek, túráznak, úsznak ésatöbbi. Szinte nincs olyan sport, amit ne művelnének.  Bárokban, rock koncerteken, mozikban a kerekesszékesek elsőbbséggel jutnak be a fenntartott helyekre.

Ajtók.

Nyissam vagy ne nyissam ?
Hamis.

Meg kell minden esetben kérdezni. ’ Kinyithatom az ajtót ? ’ Ha mégis nyitod, ne állj a nyílásba és ne kényszerítsd őket ’bújj-bújj zöldágot’ játszani a kinyújtott karod alatt. Ebben az esetben is az általános gyakorlatnak megfelelően a lovagias férfi nyit ajtót a nőnek.

 

Utazás.

Nem sok helyre mehetek kerekesszékessel és ráadásul többletköltséggel is kell számolnom.

Hamis.

Kerekesszékesek és kísérőik gyakran olcsóbban utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön. Némelyik légitársaságnál a fizető kerekesszékes utas kísérője ingyen utazhat. Nincs olyan ország, ahonnan a kerekesszékesek ki lennének tiltva, vagy tilos lenne velük randizni. Egy kicsit alaposabban kell tervezni, ha utazni szeretnénk.

Strand.

Ha kerekesszékessel randizol, soha ne menj strand közelébe. Elakadnak a puha homokban.

Való.

Valóban, egy átlagos aktív szék egy pillanat alatt a homoktenger fenekére kerül. Hátrafelé nagy erőfeszítéssel ugyan, de lehetséges a kerekesszékes embert a homokos parton a víz felé húzni, de ez nagyon kimerítő valóban. A kerekesszékesek is imádják a napos, meleg tengerpartot. Olyan partot kellválasztani, ahol szilárdan burkolt járda, vagy móló megy a vízhez közel. A többit bízd a kerekesszékes társadra. Sokan quaddal vagy terepjáróval közelítik meg a partot.

Menjünk !

Nagyon udvariatlan egy kerekesszékesnek azt mondani, hogy ’Menjünk!’

Hamis.

Tesznek rá, nem érdekli őket. Pontosan tudják, hogy érted.

Harmadik szám első személy.

Ha valaki tőlem kérdezi, hogy a kerekesszékes társam mit szeretne, válaszoljak helyette ?

Hamis.

A kerekesszékes ember nem siket és nem értelmi sérült. Udvariasan kérd meg őket, hogy egyenesen forduljanak a társadhoz.

Pénz.

Rosszul esik, hogy kidolgozom a belem, míg ők otthon a seggükön ülve egész nap az édes semmittevést élvezik.

Való.

A kerekesszékes emberek egész nap ülnek. Sokan közülük a nyugdíjat kiegészítendő részmunkát vállalnak, de sokan teljes munkaidőben dolgoznak. Ők sem szeretnék, ha semmittevéssel töltenéd a napjaidat.

Cseléd.

Jó kerekesszékessel élni, mert ő muszájból úgyis el fog utánad pakolni.

Hamis.

Nem sokáig lesz melletted, ha nagyon kupis vagy. Nem szeretik a földön szanaszét szórt ruhákat. Belegabalyodhatnak és akár ki is eshetnek a székből. Nem szeretnek állandó jelleggel pakolni utánad. Természetesen ez a barátaidra is vonatkozik. Jobb ha ők is rendet raknak magul után.

Akadálymentesség otthon.

Az otthonukban félő, hogy majd azt mondják, hogy ne érj a dolgaimhoz, ne pakolj el !

Való.

Ezt sajnos sok kerekesszékes mondja. De nem azért, mert bántani akar, vagy mert félti tőled a holmiját. Például vészhelyzet esetén ha nem találja a telefont, mert odébb tetted, elraktad, komoly bajba kerülhet. Lehet, hogy fura helyen tartanak fura dolgokat, de ez nekik így szükséges. Nem bánják, ha bármit megnézel vagy használsz, csak utána mindent tegyél vissza a megszokott helyére.

Kert.

Egyáltalán tudnak füvet nyírni vagy bármiféle kerti munkát végezni ?

Való.

A kertészkedés nagyon népszerű a kerekesszékes emberek körében. Szívesen vezetnek fűnyíró kistraktort, traktort, akár kombájnt is. Fűrészelni is tudnak. Akik családi házban laknak, általában fevesznek valakit, hogy nyírja le a füvet vagy tisztítsa ki az ereszcsatornát. Minden egyébről gondoskodnak. Cserepes virágokkal, kiskertekkel és magasított virágágyásokkal természetesen könnyebben boldogulnak.

Drogok.

Kerekesszékes emberektől mindig lehet valami jó kis anyagot szerezni.

Hamis.

A kerekesszékesek alig szednek gyógyszert. Nem betegek, csak kerekesszékkel jönnek-mennek. Ha lehet, még az orvos által felírt gyógyszert sem szedik be.

Kicsit hülye is.

A kerekesszékesek egy kicsit szellemileg is sérültek. A gerinvelő sérülés agysérüléssel is jár.  A kerekesszékeseknek mindenféle lelki és szellemi nyavalyáik vannak.
Hamis.

A gerincsérülés kétségkívül rendkívüli trauma. Nem okoz semmiféle agysérülést. Legtöbben egy jól, rosszul sikerült rehabilitáció után újra fejet ugranak az élet sűrűjébe. Azok a kerekesszékesek, aki szívesen mennek randira általában testileg, lelkileg rendkívül kiegyensúlyozottak.

Bőség zavara.

Miért nyűglődnék azzal a néhány kerekesszékessel, amikor minden ujjamra ép társat kaphatok?
Való.

Hálistennek sokkal több az ép ember. Kerekesszékes emberrel kezdeni ugyanolyan hálás-hálátlan ügy, mintha épekkel kezdenél. Ne zárj ki senkit a lehetőség elől. Szerencsére megválaszthatjuk, hogy mit szeressünk és gyűlöljünk. Azzal randizol, akivel csak akarsz.

Elfogadás.

A családi és baráti nyomás. A családom és a barátaim elutasítják a kerekesszékes társam. Csak azért áll szóba kerekesszékes csajjal, mert nem tud egy rendes, igazi nőt szerezni.
Hamis.

Hihetetlen szűklátókörűségről és lelki szegénységről tesz tanúbizonyságot az, aki így gondolkodik. Egy csomó pozitívuma is van annak, hogy kerekesszékessel állsz szóba. Napjainkban a nyilvánosság elismeri és nyomon követi azokat, akik kerekesszékesekkel élnek együtt. A kerekesszékesek okos emberek. Hamar felismerik ha valaki másodrangúként közelít és kezeli őket, és hamar választás elé állítják: változtass magadon vagy kívül tágasabb !

Elutasítás.

Szívesen randiznék kerekesszékes emberrel, de semmit sem tudok az életükről. Attól félek, el leszek utasítva.

Való.

Az ügy kimenetele természetesen kétséges, de nem azért mert fogalmad sincs, hogy mivel jár a kerekesszékes élet. A szerelem a legritkább esetben csap bele villámként mindkét félbe. Ilyen az élet. Ha a sérült ember visszautasít, az nem azért van, mert nem vagy szerethető. Egyszerűen csak még nem készült fel a randizásra vagy nem érez elég vonzalmat irántad.

 

Pszicho-pióca.

A kerekesszékesek a világ össze figyelme és szeretete sem elég. Ha nem jön össze a kapcsolat a kerekesszékes emberrel, távozásom után, mivel rengeteg ideje van, megpróbál tönkretenni, összeroppantani.

Hamis.

Ilyen hozzállással boldogan engednek majd utadra. A kerekesszékesek sem akarnak több vagy kevesebb törődést, mint bárki más. Ha sikerült túl lenni azon, hogy eltört a gerincük, hidd el, rajtad is egy pillanat alatt túlteszik magukat.

 

 

Forrás:
http://www.streetsie.com/dating-paraplegics-guide/

Magyarra fordította és adaptálta: NBL

 

 

Képgaléria: 
Kerkesszékes gyorshajtó Phnom Penh-ben.
Share

Hozzászólások

Kedves Bendegúz! Nagyon köszönöm ezt a bejegyzést, társkeresőknek igyekszem segíteni, de bizonyos témákhoz - mint például amiről Te írtál - nem értek. Tudnál esetleg arról is írni, hogy egy kerekesszékes hogyan keressen társat? Szívesen megosztanám az olvasókkal! Üdvözlettel, Randi Andi tarskereso-kalauz.hu

Oldalak

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption> <!--pagebreak--> <iframe>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.