Jelenlegi hely

Vonzódom az unokahúgomhoz

Kedves pszichológusok, először is köszönöm, hogy aktívan és ingyen segítenek itt, és mindenki kaphat pár értékes választ. Próbálok olyan információkat megosztani, ami fontos lehet.
Én egy 30-as éveiben járó férfi vagyok, és sok év után végre képes voltam magamnak beismerni, hogy szeretném megkapni az unokahúgom (aki huszonéves).
A történet: A páromtól elválás után (~10 év) rájöttem, hogy megtanultam, hogyan kell nőket felszedni, s azt vettem észre, hogy a szexuális vágyam lankad. Érdekes, hogy több barátnőm volt egyszerre, és édeshármas és hasonlók is történtek, amikre vágytam. A párom sose tetszett, de a kapcsolatunk alatt sehol se volt az önbizalmam. Nem mertem elmondani neki, és mindig minden nőre fantáziáltam, és meg is csaltam sokszor, de csak fizetős lányokkal. Ő volt az egyetlen barátnőm, akivel lefeküdtem életem során előtte. Éltük a sztenderd átlagéletet. Az unokahúgomra kiskora óta sokat figyeltem, és nagyon erős szeretet él bennem iránta. Jó időre eltűnt, és egyszer megjelent látogatóba, az ölembe ült és éreztem, hogy megkívánom. Le akartam tudni azzal, hogy férfi vagyok, ez van. De ami csak most jött elő egy kemény 1 év meditálás és próbálkozás után (no-pornó, no-recska), hogy már évek óta rendszeresen, ha vágyat érzek, ő ott van a toplistán. Amikor fullon vagyok, csak a hugira gondolok (sok szerelmes, elképzelt szitu, gyengeség, csókok..) és borzasztó jót élvezek. Tudom, hogy bűnösnek érzem magam és vonz a bűntudat, és hogy fejben szabad (az ön-marcangolás sokáig kínzott, de ma már szeretem így is magam). És nem félnék már rámozdulni sem! (A nők felszedése 1 évig napi rutin volt, már ezt is megtenném). Semmi nő nem ad annyi kéjt, mint az, hogy őt szeretem.
Elmondtam neki mindezt, és hogy valahogy kezelni akarom a szitut. Persze semmit nem várok tőle. De ha meglátogatna önszántából és bármi legkisebb jelet adna (hogy ő is vonzódik hozzám), én megpróbálnám megcsókolni és elmondanám neki, hogy biztonságos. Gyereket nem akarok, de őt szeretem és kívánom, és ez így oké, ha ő is akarja. Tudom, hogy szexfüggő vagyok és talán akkor van valami "attachment disorder"-em? És talán ha még jobban integrálnám a tudatot, hogy "ez oké, semmi különös", az édes bűntudat ereje nem korbácsolná fel úgy a tüzet?
És nagyon félek, hogy a nyiltságom, a sebezhetőség-mutatást, az önbizalmam (néha úgy ítélem meg, már nagyon erős és vonzó, mivel már hetente új nőt tudok megkapni) használnám arra, hogy elcsábítsam! Manipulálnám... Azt hiszem sok lehetséges kérdésre válaszoltam magamnak, és talán látszik, hogy kicsit kutattam. De bármi egyéb visszajelzést szívesen fogadok. Online érdekes lehet egy pszichiáter-ajánlat (nem Magyarországon élek).
Köszönöm értékes válaszukat előre is!

Kedves Uram!

Levelét olvasva nem derül ki számomra, hogy mi a kérdése. Valójában az sem egyértelmű, hogy kérdezni szeretne, vagy a bűntudatától akar szabadulni - azt remélve, hogy egy szakember azt írja, hogy rendben van, amiket érez.

Nincs rendben. Nagyon nincs. A vérfertőzést nagyon régóta bűnös dolognak tartják a különböző kultúrák. Nem véletlen, hogy mik azok a dolgok, amiket a régmúlt korok is tabuként kezeltek (gyakran élettel össze nem egyeztethető, veszélyes dolgok voltak ezek). Emellett ijesztő a tény, hogy már kiskorában is “felfigyelt” az unokahúgára. A felnőttek irányából, még a serdülés jelét nem mutató gyermekek iránt érzett szexuális vágyat pedofíliának hívja a szakma. Vannak, akik ezeket a vágyakat kordában tartják, tudva, ha engednének az ösztöneiknek, olyat tennének, ami nem vállalható sem morálisan, sem az emberi jóérzés kereteibe nem fér bele, emellett bűncselekmény is. Önnél viszont átszakadt ez a gát, és bár van némi bűntudat, az is inkább izgalmi faktor, semmint visszatartó erő. Emellett egy másik kérdés, hogy Önnek mit jelent a szexualitás? Egy kötődésen alapuló kapcsolat kiteljesedését? Feszültséglevezetést? Az önbizalom egyedüli forrását? Kényszercselekvést?

Kedves Uram! Bár ilyen helyzetben nehéz megfogalmazni, hogy mi is lenne a cél, mi motiválja Önt, mitől érezné magát boldogabb, egészebb, jobb embernek, mégis mindenképp azt javaslom, hogy keressen fel egy szakembert! Ha más nem, talán az motiválja, hogy egy tízéves kapcsolatáról állítja, hogy nem tetszett a lány, és mellette prostituáltakkal elégítette ki a vágyait. Talán egy elfogadható kapcsolat lehet a cél.

Üdvözlettel,

Kovács Réka

Problémakör: 

Kovács Réka

pszichológus

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.