Jelenlegi hely

Szülés utáni problémák

20 éves vagyok, van egy egyéves kisfiam, és a szüles után híztam! Azóta nagyon féltékeny típus lettem, és még tükörbe nézni is utálok! Már semmi sem jó. Egész nap itthon ülök a kicsivel, még ruhában is rosszul érzem magam. Zavar minden. Gyűlölöm magamat és a környezetemet is. Párom szeret, és támogat mindenben, mindig mondja, hogy szeret, meg bókol, de valahogy nem hiszem el, amiket mond. Kétségbe vagyok esve. Kifordultam magamból teljesen. Imádom a kisfiam, de már itthon lenni nem szeretek. Ugyanaz minden nap. Már a barátaimmal is alig beszélek. Az önbizalmam egyenlő a nullával. Kérem, segítsen!

Kedves Anyuka!

Szülés után sajnos nagyobb arányban jelentkezhetnek lelki problémák. Ennek oka összetett, hormoniális okoktól kezdve a megváltozott élethelyzetig mind közrejátszik ebben a folyamatban. A pár napig, hétig jelentkező nehézségek többnyire maguktól rendeződnek. Azonban az esetek egy részében az önvád, a bűntudat, a megváltozott hangulat, alvási- étkezési problémák, motiválatlanság, alacsony önértékelés, halállal való fokozott foglalkozás a mindennapok állandó részévé válnak. Ezt az állapotot komolyan kell venni, mind önmaga, mind a kisfia miatt! Hosszú távon sajnos krónikussá válhat ez az állapot, ami a fiával való kapcsolatra is kihathat. Mindenképp keressen fel pszichológus szakembert! Szerencsére az esetek legnagyobb részében gyorsan, viszonylag könnyen oldódó állapotról van szó, de mindenképpen szakember segítségét kell kérni, egy-két praktikus tanács online fórumon nem elég a változáshoz! A védőnő, vagy a háziorvos fog tudni Önnek segíteni, hogy hova fordulhat.

Üdvözlettel,

Kovács Réka

Kovács Réka

pszichológus

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.