Jelenlegi hely

Szerelem és swinger-klub

Tisztelt Attila,

Bevezetésül leírnám, hogy 38 éves vagyok, hajadon. A párom 44 éves, nőtlen. A kérdésem az lenne, hogy praktizálása alatt volt-e már tapasztalata swinger-klubbal kapcsolatos kérdésre. Párommal 2 hónapja vagyunk együtt. Mivel mindketten eléggé önálló személyiséggel rendelkezünk, jelenleg én úgy fogalmaznék, hogy próbálgatjuk egymást. 2 hónap alatt felmerült már a közös gyermekvállalás témája, az összeköltözés (jelenleg is az ő lakásában vagyok, amit együtt néztünk ki, ő most elutazott), viszont túl vagyunk két többnapos szakításon is.

Már az első pár randi alkalmával kiderült, hogy ő többször látogatta exbarátnőjével a swinger-klubok világát. Nekem is felvetette a lehetőséget. Magamban én úgy érzem, képtelen lennék ilyen fokú szabadságnak kitenni az érzéseimet.
Nem szeretnék álszentek tűnni. Volt jó pár kapcsolatom. Ilyen is, olyan is. Egyrészt félek magamtól, mi lenne, ha rákapnék az ízére? Másrészt nem tudom megérten, mi jó van abban egy férfinek, hogy látja a barátnőjét szexelni mással.
A gyerekvállalás kérdése és a swinger életmód összeegyeztethető?

Végül még leírnám magamról, hogy szerelmes vagyok, de nem vagyok birtokló, féltékeny típus. Úgy gondolom, hogy a mellékutak szerepelhetnek egy kapcsolatban, mégis akkor mi lehet a félelmeim hátterében? Önnek mi a véleménye a kialakult helyzetről?

Kedves Kérdező!

A swinger-klubokról már hallottam, ám eddig Ön az első, aki ezzel kapcsolatban keresett meg.

Ám ne rohanjunk ennyire előre! Azt írja, mindössze 2 hónapja vannak együtt, már össze is költöztek, a gyermekvállalás is felmerült, ugyanakkor két szakítás is szerepel a listán. Ezek okára levelében nem tért ki, ám én úgy gondolom, ahhoz, hogy a teljes képet átlássuk, érdemes lenne feltárni, mi vezetett már két alkalommal is a szakításhoz. (Talán éppen az eltérő látásmódok?)

Úgy tudom, nem ritka, hogy párok látogatják a swinger-klubokat. Bár sosem foglalkoztam ennek a kérdésnek a lélektani oldalával, úgy gondolom, ahhoz, hogy egy pár ilyen mértékű szexuális szabadságot engedjen meg egymásnak, elengedhetetlen a feltétlen bizalom. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy egyesek így próbálják meg kiküszöbölni szexuális életük beszűkülését, sablonossá válását.

Miért vetettem fel korábban a szakítások okát? Éppen azért, mert ha a bizalom nem stabil az Önök kapcsolatában, akkor ez elvezethet ahhoz az félelemhez, amelyet a szexuális szabadság iránt érez.

Az éremnek azonban vagy egy másik oldala is. Lássuk be, mind a közös élettér kialakítása, mind a gyermekvállalás kérdése aránylag gyorsan sorra került. Ez azt is sugallhatja, hogy szeretnék önmagukat és a kapcsolatukat a lehető leggyorsabban és a lehető legrövidebb úton biztonságban tudni – ez pedig szintén eredeztethető félelemből. Mit szül az a kapcsolat, ami félelemre épül?
Bizalmatlanságot, elhamarkodott lépéseket, és újabb félelmeket.

Úgy gondolom, első lépésben önmagukban kell tisztázniuk, mire épül a kapcsolatuk. Ha ezen túllendültek, át lehet térni a swingerkedés kérdésére is.

Üdvözlettel:
Herceg Attila

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.