Jelenlegi hely

Pornófüggőségem miatt elmérgesedett a viszonyunk

35 éves múltam, 1 éve van párkapcsolatom. Párom 38 éves, korábban kollégák voltunk, a munkahelyen ismerkedtünk meg, ott alakult ki a kapcsolatunk. Ő kezdeményezett, én nem akartam, mivel ő egy 20 éves kapcsolatban volt akkor. Nekem őelőtte nem volt 7 évig senkim, probálkozásaim persze voltak, de mind kudarcba fulladt. Egy idő után feladtam. Sajnos a 7 év alatt kialakult egy erős internet- és internetes pornófüggőség nálam. (Tudom, utánaolvastam). Ez kihatott a szexuális életünkre, egy ideig titkoltam, de mint a korsó, ami a kútra jár.... hát igen, lebuktam. Nem részletezem, hogy ez azóta mennyi konfliktust és veszekedést eredményezett. Próbáltam leszokni... ideig-óráig ment is, de aztán mindig elgyengültem... Emiatt mára nagyon elmérgesedett a viszonyunk, nincs olyan hét, hogy legalább egy veszekedésünk ne lenne ebből kifolyólag. Szeretem őt, nem akarom elveszíteni! Egyre jobban elhidegülünk egymástól. Nem akarok neki több fájdalmat okozni... jobb lenne neki, ha én nem lennék többé, ha meg sem ismert volna... ma érett meg bennem az elhatározás. Jobb lesz neki, ha én már nem leszek.

Kedves Krisztián!

A legjobb, amit tehetett, hogy segítséget kért. A 7 éve rejtőzködő titok most pattant ki ugyan, de a bajok talán korábban kezdődtek. Lehet, hogy hosszú időn át azért nem talált párt, mert már akkor is függő volt. Nehéz a helyzete, de van kiút. A függőség, legyen az drog-, alkohol-, jaték- vagy számítógépes - betegség. Sajnos nagyon sokan érintettek annak ellenére, hogy maguk előtt is tagadják. Ha ezt elfogadja, akkor a betegség kezelhető, és talán a párkapcsolata is megmenthető. A legjobb talán a hasonló problémával küzdők önsegítő csoportja, ahova rendszeresen kell járni. Emellett szüksége lehet egyéni pszichoterápiára, esetleg párterápiára. Lehetseges, hogy ha párja látja az igyekezetét a változtatásra, akkor ad egy újabb esélyt a kapcsolatuknak. Önsegítő csoportot az interneten, terapeutát pedig a MIPSZI oldalain is találhat.

Üdvözlettel

bárdos kata

Problémakör: 
Gyermek klinikai szakpszichológus

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.