Jelenlegi hely

Nincs olyan nő, akit ne kívánna meg

2 éve van párkapcsolatom, együtt élünk 3 hónapja. Az lenne a problémám, hogy a párom ez alatt a 2 év alatt nagyon sokszor írt idősebb-fiatalabb nőknek, vagy intim képekért, vagy csak azért, hogy ne unatkozzon. Többnyire idegeneknek írogatott, de már írt keresztanyámnak, barátnőmnek is. Nagyon rosszul érint és én szégyenkezem miatta, hiszen szeretem és megbocsátottam neki. Ezt leszámítva nagyon jó a kapcsolatunk. De érzem, hogy folyamatosan nyomja ez a teher a vállamat, a félelem, hogy újra meg újra megteszi. És meg is tette. Ma. Holnap megy pszichológushoz, mert csak így vagyok hajlandó tenni valamit a kapcsolatunkért. De úgy érzem, menthetetlen. Nincs olyan nő, akit ne kívánna meg, mindegy neki, milyen nemzetiségű, korú. És még emellé rengeteg pornófilmet néz. Nagyon rosszul érzem magam emiatt. Nem tudom, mi történik. Elhagyni nem tudom... Mit tehetnék?

Kedves Hölgyem!

Ha jól értem, párja elfogadta, hogy pszichológusra van szüksége, és most kezdi a terápiát. Sajnos az eredmény kibontakozásához általában nem elég néhány alkalom, lehet, hogy jóval hosszabb időre lesz szükség. Ma még nem tudhatjuk, milyen erős az elhatározás a párjában, de ha azt látja, hogy rendszeresen részt vesz a kezeléseken anélkül, hogy minden alkalommal Önnek kellene figyelmeztetni, erőltetni, akkor érdemes esélyt adni a kapcsolatuknak. Lehet, hogy párterápiára is szükség lehet a kezelés egy későbbi szakaszában, ami abban segíthet, hogyan tudna a párja minél több vágyott dolgot megkapni a kapcsolatukon belül.

Ha azt látja, hogy a párja ímmel-ámmal jár a pszichológushoz, nem akar változni, akkor Önnek kell segítséget igénybe venni ahhoz, hogy el tudjon szakadni tőle. Belement az együttélésbe egy olyan férfival, aki másokra kacsingat, még az Önhöz közelállókra is. Nem tudom, miben reménykedett. Az Önök között meglévő jó kapcsolat is nehezíti a változtatást. Vajon miért éri meg elviselni ezt a viselkedést? Miért kötődik valakihez, aki mások felé (is) fordul? Lehet, hogy meg tudja beszélni ezt egy baráttal, de lehet, hogy Önnek is kellene egy pszichológus, aki segítene feltárni, hogy miért ragaszkodik valamihez, ami ennyi szomorúságot okoz Önnek. Szakembert a MIPSZI oldalain is kereshet.

üdvözlettel

bárdos kata

Gyermek klinikai szakpszichológus
Share

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.