Jelenlegi hely

Nincs bennem öröm

Hetek óta folyamatosan félelem van bennem, akkor is, ha egyedül vagyok, akkor is, ha el kell mennem itthonról. Félek attól, hogy rosszul leszek itthon vagy bárhol. Folyamatosan feküdnék, nincs semmi munkához kedvem, csak a kilátástalanságot látom. Nincs bennem öröm, pedig csodálatos családom van. Voltam már neurológiai vizsgálaton, szedem a xanax 0,25-öt reggel és
este. Citalopram orion 10 mg-ot is írt fel az orvos, szedtem is, elég jó volt, de amikor úgy éreztem, hogy jól vagyok, abbahagytam. A tünetek kezdetén újra bevettem egy nap, és nagyon rosszul éreztem magam, azóta nem merem szedni. Amúgy chron-beteg vagyok. Kérem válaszát és nagyon várom segítségét, mert jelen pillanatban nem merek vizsgálatra elindulni.

Kedves Hölgyem!

Most az a legfontosabb, hogy minél hamarabb segítséghez jusson. Nem biztos, hogy jelen helyzetben érdemes kivárni az ambuláns ellátás szokásos menetét, súlyos tünetek esetén az osztályos ellátás javasolt. Minél előbb kérje meg egy hozzátartozóját, hogy kísérje el a háziorvosához, aki beutalhatja Önt pszichiátriára. Itt szoros megfigyelés mellett állítják be a gyógyszereit, és szerencsés esetben pszichológus is fog tudni Önnel foglalkozni. Bár sokan ódzkodnak az osztályos megoldástól, vannak helyzetek, amikor az a legbiztonságosabb és leghatékonyabb. Ha kimozdulni is nehezen mozdul ki, a korábban megjárt utak végtelenül hosszúnak tűnnek.

Bár most a legfontosabb, hogy segítséget kapjon, meg kell említenem, hogy a jó állapotban - esetleg ráadásul hirtelen - abbahagyott gyógyszerszedés a korábbinál is rosszabb állapotot tud előidézni. Hiszen nem a gyógyszertől függetlenül, hanem azzal együtt lett jobban, egy jól beállított, fokozatosan felépített gyógyszer mellett. Ha csökkenteni/változtatni szeretne, azt mindenképpen csak a kezelőorvosa által javasolt módon tegye.

Üdvözlettel,

Kovács Réka

 

 

Problémakör: 

Kovács Réka

pszichológus

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.