Jelenlegi hely

Nagyon vágyom szeretetre, izgalomra, flörtre, de nem így

39 éves  nő vagyok, párkapcsolatban élek 14 éve, és van egy kislányunk. Több mindennel kapcsolatban érdekelne a véleménye. Elsősorban a páromról van szó, nem tudom, hogy szeretem-e még, nem tudom, hogy ha elmenne, hiányozna-e? Nem vágyom az ölelésére, vagyis inkább félek kimutatni az érzéseimet iránta, mert ha kedves vagyok vele, ő nyeregben érzi magát, és arrogáns lesz, sértő, és nem kedves. Mikor érzi a bizonytalanságomat, akkor kezd el udvarolgatni, figyelmes, érdeklődő, de amint engedek és viszonzom a kedvességét, megint ridegebb lesz. Nem értem! Nagyon vágyom szeretetre, izgalomra, flörtre, de nem így, hogy tudom, mi a vége. Talán pont ezért észrevettem, hogy kezd érdekelni más férfi. Két éve egy 14 évvel fiatalabb fiú nagyon-nagyon megtetszett, én úgy éreztem, tetszem neki, de nem akartam egyáltalán félrelépni, pedig nagyon vágytam rá. Végül megszűnt a munkahely. Sokat gondoltam még rá! Rá egy évre az új munkahelyemen meg a főnököm nagyon megtetszett, nagyon kedves, humoros, aranyos férfi, ő csak 8 évvel
fiatalabb, de neki a személye is nagyon tetszik még mindig, sokat gondolok rá, vágyom rá, mikor ott dolgoztam, úgy éreztem, én is tetszem neki, de nem voltam benne biztos... nem tudom. Sokszor kereste a társaságom, érdeklődött, de volt, mikor nagyon távolságtartó és
lekezelő volt, és volt, hogy kicsit gonoszkodott is. Nem értem, nagyon összezavart, ezért is inkább eljöttem arról a munkahelyről, nagyon reméltem, hogy keresni fog valami hülye indokkal, de már több hete nem vagyok ott, egyáltalán nem keres. Ami nagyon bánt, mert reméltem, hogy egy kicsit hasonlóan érez, mint én, csak nem értem a viselkedését, a nézését. Úgy éreztem, tetszem neki. Nem csalnám meg vele se a párom, de lehet, ha csak egyszer taliznék vele, rávilágitana, hogy mit érzek a párom iránt. Nem tudom, hogy kezeljem ezt a helyzetet. A párommal mit kezdjek? Ön mit gondol?

Kedves Hölgyem!

14 év házasság után itt az ideje a frissítésnek! Vágyik ugyan a kalandra, de eddig nem tett semmi jóvátehetetlent, hacsak a más férfiakról való álmodozás nem ártott a kapcsolatuknak. Kicsit hasonlít a két leírt eset is ahhoz, ahogy a párjával vannak, mintha a közeledés/távolodás mentén lehetne legjobban jellemezni ezeket a helyzeteket. Libikókáznak a közeledés és távolodás között, mintha nem lennének szinkronban. Talán ez egy minta a kapcsolataiban, hogy nehezen megy az időzítés, nehéz megtalálni, kinek, mikor, mi a jó. A párja is részese a játszmának, amikor Ön elfogadja, akkor ő elutasít, amikor Ön elutasít, akkor ő közeledik. Ez egy komoly játszma lehet Önök között, melyet újonnan szövődő kapcsolataira is átvisz.

Javaslom, hogy vegyenek igénybe párterápiát. Egy hosszú kapcsolat ellaposodásakor jó lehet áttekinteni a közös szálakat, az elsivárosodás okait, új energiaforrásokat találni a kapcsolatukban. A terápia segíthet átlátni a kialakult játszma szabályait, működését, és segíthet megszabadulni tőle. Terapeutát a MIPSZI oldalain is találhat.

üdvözlettel

bárdos kata

Problémakör: 
Gyermek klinikai szakpszichológus

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.