Jelenlegi hely

Milyen lehet a szex egy másik férfival?

Tisztelettel kérdezem, hogy mi állhat emögött? Nem tudom, hogy miért van, de 30 éves férfi létemre egyre gyakrabban érdekel, hogy milyen lehet az ágyban egy másik férfival. Milyen lehet a passzív szerep? Azért lehet ez az érdeklődés, mert biszexuális lennék, vagy azért, mert nincs dolgom nőkkel és a meg nem élt, ki nem élt szexualitás így tör utat magának? Ha nem tudom megélni nőkkel, akkor a férfiak felé terelődik az érdeklődés, a vágy? Ennek van értelme? Lehet ez a hátterében? A nők vonzanak, csak nem merek közeledni feléjük. Számtalan oka van. Kórosan negatív az énképem, és önbizalmam sose volt. Ugyan most lenne lehetőségem összejönni egy kedves, okos lánnyal, de nem érzem azt a pluszt, ráadásul külsőre sem vonz olyan rettentően, de más oka is van. Ő vallásos, én meg kevésbé. A kérdés inkább az, hogy miért kezdhetett el érdekelni már vagy 1-1,5 éve,hogy milyen lehet a szex egy férfival. Lehetőségem is lenne kipróbálni. Nem tudom, hogy merjem-e megtenni. Mi van, ha nagyon nem lesz jó? Hogy fogom ezt feldolgozni? Milyen lesz, amikor mások erről viccelődnek és én meg hallgatom? Mi lesz, ha élvezem? Azt hogy fogom feldolgozni? Ha kiderülne, hogy biszex vagyok? Nem tudom, mitévő legyek. Mitől lehet ez az érdeklődés? Honnan tudjam, hogy ki akarom-e próbálni vagy csak egy hiányt pótol ez az érdeklődés? Időről időre felmerül bennem az ezirányú kíváncsiság. Nyomjam el? Ne foglalkozzak vele? Majd egy nő feledteti? Vagy próbáljam ki? nem tudom, mit tegyek...

Kedves Uram!

Nagyon nehéz dilemmát feszeget levelében, ami nagyon sok, felkavaró érzést is hoz magával. Az, hogy hogy gondolunk magunkra, hosszú évek alatt alakul ki. Senki nem ismeri teljességgel önmagát, de vannak helyzetek, amikor az identitásunk szempontjából fontos kérdésben nem tudunk eligazodni. Ez az igazi krízis. Egy, már régi elmélet szerint a szexuális orientáció nem fekete vagy fehér. Tehát abszolút heteroszexuális vagy homoszexuális orientáció nem is nagyon létezik. Mégis az út, amíg valaki elköteleződik ebben a kérdésben, igen hosszú. Az első lépés, hogy odafigyel a vágyaira, majd ennek megfelelően viselkedik. Majd próbálgatja az új szerepet, és figyeli, hogy ebben hogy érzi magát.

Az Ön által feltett kérdések mind reálisak. Egy ilyen horderejű kérdés rengeteg szorongással jár, és számos nehézséget tartogat. Például, hogy mi lesz, ha élvezi a szexet egy férfival. És mi lesz, ha rossz élmény lesz? Igen, mindkettő előfordulhat. Mindkettővel van feladat, és egyik út sem könnyű. A következő megfogalmazott félelem a környezet reakciójával kapcsolatos. Sajnos elképzelhető, hogy nem mindenki reagál megfelelően, de addig nagyon sok minden történik az ember lelkében, amíg ezekről a dolgokról bárkinek beszélne. Felveti azt a lehetőséget is, hogy a nők hiánya terelte a vágyait a férfiak irányába. Bár kézenfekvő magyarázatnak tűnik, mégis fontos kérdés lehet, hogy mi miatt nincs nő az életében. Ha lehetősége lenne egy okos, szép lánnyal összejönni, miért nem teszi? A felsoroltak vajon valódi indokok?

Figyelje magát, az érzéseit, és akárhogy is dönt, közben is figyeljen magára. Akár igent mond, közben is szabad meggondolni magunkat. Akár nemet, és az idő segít eldönteni, hogy el lehet-e nyomni ezt az érzést. Ha úgy érzi, segítségre van szüksége ebben az önismereti folyamatban, forduljon bizalommal pszichológushoz.

Üdvözlettel,

 Kovács Réka

Problémakör: 

Kovács Réka

pszichológus

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.