Jelenlegi hely

Miért szexmániásak a fiúk?

Azt szeretnénk kérdezni, hogy a fiúk az osztályunkban miért olyan szexmániásak? Ez majd "átmegy" rajtuk? Folyton csak a szexről beszélnek. 13-14 évesek. És néhány lány az osztályunkban nagyon gyerekesen viselkedik (ütik egymást papuccsal, kiabálnak és röhögnek mindenen)... ez miért van? És van egy lány, akinek általában csak a 30 év körüli pasik tetszenek... Ez miért van? Átmegy? :D Kösz előre a valaszt!

Kedves Lányok!

A fiú osztálytársaitok jó néhány évvel ezelőtt még minden bizonnyal el voltak foglalva azzal, hogy játékautókat tologassanak, esetleg focis kártyákat gyűjtesenek, de nem is olyan régen felfedezték, hogy már nem annyira kisfiúk. Ahogy nálatok ez a menstruációval, náluk az első éjszakai spontán magömléssel kezdődik. Rájöttek arra, hogy a fütyijük nem csak pisilésre szolgál.

Ebben a korban a lányok és a fiúk teste is felkészül arra, hogy belépjenek a felnőttek világába. A nemi élet, a szexualitás előszobájában vagytok. Ilyenkor rengeteg változás történik a testetekkel, lelketekkel egyaránt. Mindannyiunk szervezetében vannak kémiai anyagok (úgynevezett hormonok), amelyek kamaszkorban valóságos világra szóló házibulit tartanak, ez pedig igencsak befolyásolja a viselkedéseteket is. A fiúknál ez azzal jár együtt, hogy folyton a szex körül jár az agyuk, a lányok pedig... adott esetben papuccsal csapkodják egymást.

Ugyanakkor a fiúk és a lányok más program alatt futnak. A fiúknak az a fontos, hogy minél több lányhoz kerüljenek közel, minél több hódítást hajtsanak végre. A lányok többsége kevésbé kalandvágyó, nekik inkább a család a fontos, az, hogy a férfi mellett biztonságban érezzék magukat.

Száz szónak is egy a vége: teljesen normális, hogy a fiúkat a szex érdekli. A lányok és a felnőttek persze ezt úgy látják, hogy szexmániások - ami persze nem igaz. A szexmániát akkor tekinthetnénk problémának, ha valaki 6 vagy éppen 60 évesen "van rápörögve" a szexualitásra.

Arra nem tudok egyértelmű és biztos választ adni, hogy az egyik lánynak miért a 30 éves pasik jönnek be. Ez nagyon sok mindentől függ. Persze az is lehet, hogy átmeneti dolog, és majd "kinövi". Ahogy a fiúk sem lesznek ennyire túlfűtöttek - bár erre még várni kell.

 

Üdvözlettel:
Herceg Attila

 

Problémakör: 

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.