Jelenlegi hely

Láthatási jogok

Kedves Sarolta! Érdeklödnék, mit lehet ez esetbe tenni? A gyermekeim apjával szétmentünk, elköltözött tőlünk, közben lett egy kapcsolatom, ahol a kicsik apának hívták a páromat, aki nemsokára a férjem lesz. Az édesapa lelépett évekre, és nem érdeklődött a kicsik iránt. Most  a kicsik nevelőknél vannak, anyukám kidobott minket, segítségem nem volt,  ahova menjünk velük, így ideiglenes nevelőszülőt kértem nekik. Összetörtem azóta, ahogy a gyerekek is. Az apuka előbukkant és tiltani akarja a páromat tőlük, miután neveltük őket, kértünk egy láthatást a gyámügy fele, és nem tudom, valóban igaz ez, ha férjem van, annyi joga van látnia őket, mint nekem? Vagy egyáltalán a gyerekek életére hogyan hat, ha van egy apjuk, aki eltűnt, és van egy nevelöapjuk. Nem szeretnék rosszul dönteni, ha a kérvény megvan, akkor mit ajánlana? 

Kedves Melinda!

Mivel nem teljesen érthető számomra a helyzetük, és nem szeretném Önt félrevezetni, sajnos nem tudok válaszolni a feltett kérdéseire. Azt javaslom, keresse fel a lakóhelye szerint illetékes Család- és Gyermekjóléti Szolgálatot (a Kormányhivatal Gyámügyi Osztályán pl. meg tudják Önnek mondani, hol találja)! Az ott dolgozó családsegítők személyes beszélgetés során pontosabb iránymutatással tudnak majd szolgálni arról, hogy mik a teendői, mik a lehetőségei.

Üdvözlettel

Simon Sarolta

Benczné Simon Sarolta

Gyermek- és ifjúsági klinikai szakpszichológus

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.