Jelenlegi hely

Intim képek

Ha egy barátnőm, akit kívánok, küld magáról képet, akkor önkielégítek rá. Ami nem zavarna... ha közben nem jutnának eszembe nagyon mocskos dolgok (pl. hogy más fiú lássa úgy képen), és tudom, hogy legbelül nem akarom, mégis valami megcsináltatja velem... (párszor előfordult, hogy küldtem róla képet másnak), és ha nem is csinálom meg, utánna bűntudatom van, hogy erre gondoltam... vagy erre "vágytam", ami nem igaz, mert tudom, ha ez megtörténne, akkor nagyon összetörnék belül (ami párszor előfordult). És ezt a múltbeli "traumákra" vezetem vissza, hogy volt olyan barátnőm, aki másoknak is küldött magáról "intim képet" a hátam mögött, ami belülről engem felemésztett, amikor kiderült, és azt éreztem, hogy jönnek belső hullámok, amitől egyre rosszabbul éreztem magam. Nagyon szerelmes voltam akkor, és még csak 16 éves voltam, azóta ezt a problémát folyamatosan viszem át a kapcsolataimba. Kérem, segítsen ezt orvosolni... hogyan tudnék ettől megszabadulni?

Kedves Kérdező!

Ha jól értem, arra vágyik, hogy barátnője képét mással - egy másik fiúval – is megossza. Éppen úgy, ahogy 16 éves kori szerelme is tette, más fiúknak is elküldte a saját képét, egy időben. Lelkiismeret-furdalása van amiatt, hogy erre vágyik, és amit talán már meg is tett. Bizalmatlan fiatalkori csalódása miatt, talán szeretné megbüntetni akkori szerelmét, hiszen ezt a vágyat miatta hurcolja kapcsolatról kapcsolatra. Véleményem szerint a szerelemben, szexben nincsenek mocskos dolgok, sokféle vágy jelenhet meg bennünk. Csak azok elfogadhatatlanok, melyekkel árthatunk másoknak.

Szerelme is tudhatja, hogy az internetre feltett képek nem egy zárt csatornán kerülnek el Önhöz, a szolgáltató is vizsgálja és használja a tartalmakat. A fiúk között nem ritka, ha megosztják szerelmük képét, esetleg csoportosan vesznek részt önkielégítésben. A szexuális fejlődés útján ez egy elfogadható állomás, ha senkit nem károsítunk vele. Kérdés, hogy hol tart most ebben a fejlődésben? Ez az örömszerzés egyetlen forrása?  Érdemes szembenéznie ezzel a vággyal. Megvalósul-e, amire vágyik, vagy csak fantáziál, kipróbálta-e, vagy csak sokat gondol rá? Úgy tűnik, elakadt ennél az élménynél, mely 16 évesen érte, és nem tud továbblépni.

Érdemes lenne pszichológushoz fordulnia, aki átsegítené ezen az elakadáson, segítene elfogadni saját szexuális vágyait. Szakembert a MIPSZI oldalain is találhat.

üdvözlettel

bárdos kata

Problémakör: 
Gyermek klinikai szakpszichológus

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.