Jelenlegi hely

Hónapok óta ideges, feszült vagyok

23 éves vagyok, egy éve szültem. Az a problémám, hogy hónapok óta ideges, feszült vagyok mindenkivel szemben. Sokszor a kislányomhoz sincs türelmem és ez nagyon fáj nekem. Nem tudom, mit lehetne tennem hogy ne legyek ilyen ingerült. Persze szó sincs arról, hogy bántom a gyermekem, hiszen ő az életem. Csak nagyon feszült vagyok mindennap. Nyugtató tea segítene? Köszönöm a válaszát!

Kedves Anyuka!

Először az lenne a fontos, hogy rátaláljon, mi okozza a feszültségét. Előfordulnak olyan esetek, amikor hosszabb idő telik el a gyermek születése óta, és a nehézségek ezután jelentkeznek. Ilyenkor már néha vágyna az édesanya a felnőttebb élet bizonyos aspektusaira, azonban a mindennapok monotóniája akadályozza ebben. Érdemes lehet egy-egy órára másra bízni a gyermeket, amíg Ön kikapcsolódik, sportol. A sport egyébként az egyik legjobb feszültségoldó lehetőség. Miután hazaér, feltöltődve, több türelme lesz a gyermekhez, és jobban is fogja értékelni a vele töltött időt. A nyugtató teák a tünetek oldásában segíthetnek, de hosszú távú, végleges megoldást nem szoktak hozni.

Üdvözlettel,

Kovács Réka

Problémakör: 

Kovács Réka

pszichológus

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.