Jelenlegi hely

Állandó rettegés az életem

Szeretnék segítséget kérni a volt férjem által okozott sérelmek miatt, melynek feldolgozását úgy érzem, egyedül képtelen vagyok megoldani. A válás után nem egy alkalommal próbált az életemre törni. Zaklatás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat ellene. Teljesen ellehetetlenítette az életem. Emiatt több mint 100 km-re kellett elköltöznöm. Itt nem találok egészségi állapotomnak megfelelő munkát. Sajnos volt eset, amikor ide is utánam jött, és a rendőrség segítségét kellett kérni. A távoltartásit is megszegte, mégsem történt intézkedés az ügyben. Állandó rettegés az életem. Sokszor, amikor lehunyom a szemem, átélem azt az érzést, amikor jön felém az autóval, hogy elgázol, és ahogy menekülök előle. Ha egy olyan kocsit látok, mint az övé volt, elfog a rettegés.
Sajnos ezzel a történetem itt nem ért véget, de nem szeretném hosszúra nyújtani levelem. Felkerestem már a megyei áldozatvédelmet is, de sajnos ők nem tudtak pszichológus területén segítséget nyújtani.
Kérdésem, hogy hová fordulhatnék segítségért, mivel az anyagi helyzetem nagyon korlátozott.

Várom válaszát.
Köszönettel: egy segítségre vágyó Nő

Kedves Kérdező!

Abban az esetben, ha az áldozatvédelem nem tudja biztosítani pszichológus szakember segítségét, érdemes felkeresni a lakóhely szerinti gyermekjóléti és családsegítő szolgálatot.

Amennyiben van iskoláskorú gyermeke, és az iskolában elérhető iskolapszichológus, őt is javasolt felkeresni, mert az átélt traumák benne is mély nyomot hagyhatnak, aminek feldolgozásához szüksége lehet szakember segítségére.

Ami a jogi részt illeti: arra is lehetősége van, hogy ingyenes ügyvédi segítséget kapjon. Javaslom, olvassa el az alábbi link alatt található honlapot: http://www.kimisz.gov.hu/alaptev/nepugyvedje. Az ingyenes jogi szolgálathoz is bizalommal fordulhat.

Továbbá a nagyobb városokban működnek úgynevezett krízisambulanciák. Érdemes az interneten rákeresni, hogy az Ön közelében van-e ilyen intézmény.

Üdvözlettel:
Herceg Attila

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.