Jelenlegi hely

10 éves koráig lányruhában járatták

A páromat 10 éves koráig lányruhában járatták, női néven szólították és sminkelte a nővére!! Ezt elmesélte - kicsit furcsáltam, de csak egy "az durva" félmondattal letudtam. Viszont furcsa dolgokat vettem észre. Nem csókolóztunk egyszer sem, nem élvezi és nem kezdeményezi a szexet, és sokat gügyög! Sosem dicsért meg, hogy jól nézek ki, vagy nem mondta, hogy hiányoztam neki, semmi. Nagyon gazdag vállalkozó, egy nálánál 10 évvel idősebb  nővel élt hosszú ideig, akit nagyon dominánsnak mondanak. Nekem mindig ilyeneket mondott, hogy rossz kutya vagyok, meg hogy biztos azt akarom, hogy jól elfenekeljen! Szakított velem a napokban, arra hivatkozva, hogy nem működik neki velem a szex, mert nem jön az érzés! Amúgy mindenkinek mondogatta, milyen bombázó vagyok meg fehér májú, de a magánéletünk nem volt közel sem normál. Azt hajtogatta, hogy ő más! Sokszor úgy közelített meg az ágyban, mintha kisgyerek lenne. Írtam neki ilyen rossz kutyás üzenetet és reagált rá! Mit tehetek érte?? Hogyan tudnék segíteni rajta?

Kedves Hölgyem!

Azon gondolkoztam, hogy vajon mit jelentene Önnek most, hogy segít neki? Ha jól értem, a párja lezárta a kapcsolatot. Ő nem azt fogalmazta meg, hogy problémája lenne a szexuális preferenciáival, hanem, hogy Ön nem illett bele az általa vágyott képbe. Tehát a volt párja nem is kér segítséget. Miért szeretne neki segíteni? Mit várna attól, hogy segítő kezet nyújt? Egyáltalán miben szeretne neki segíteni?

Az Ön oldalát megvizsgálva viszont elképzelhetőnek tartom, hogy a volt párja szexuális szokásait furcsának találta, de azt kell mondjam, hogy nem minden furcsaság “patológia”. Nem arról van szó, hogy egy súlyos állapotú ismerős nem kér segítséget, és akár az élete is veszélyben van, hanem egy extrémnek gondolt preferenciáról van szó. Ha az érintett nem érzi, hogy segítségre lenne szüksége, nem szenved a helyzettől, majdnem kizártnak tartom, hogy segítséget kérne. Ugyanis hasonló helyzetekben az a tapasztalat, hogy kevésbé jellemző a változtatás iránti vágy, semmint a megfelelő partner megtalálása.

Egy kérdést biztosan megér, hogy tud-e valamiben segíteni a volt párjának, de nem biztos, hogy erőltetni kellene.

Üdvözlettel,

Kovács Réka

Kovács Réka

pszichológus

Kérdezek a szakértőtől

Nevet vagy nicknevet adjon meg. Amennyiben engedélyezi, meg fog jelenni a weboldalon.
A weboldalon nem jelenik meg, közvetlenül erre a címre fog választ kapni a kérdésére.
Itt tegye fel a kérdését!
Ezzel tudomásul veszi, hogy kérdése és az arra adott válasz szerkesztett formában megjelenik a weboldalunkon, illetve megjelenhet Mindennapi Pszichológia magazinban is.