Jelenlegi hely

A kollektív tudattalan képei - Mítosz, mese, művészet a jungi pszichoterápiában

Elsődleges fülek

Időpont: 
2018. november 10. 09:00 szombat
Helyszín: 
Kossuth Klub
Helyszín címe: 
1088 Budapest, Múzeum utca 7.

23. Magyar C.G. Jung Analitikus Pszichológiai Egyesület konferencia

Mese, mítoszok, művészet… megannyi különböző történet, megannyi különböző alkotás, mégis mindegyik műfaj lehetőséget ad a kollektív tudattalan megjelenítésre, megismerésére a különböző archetípusokon, szimbólumokon keresztül.
Az emberiség ősi tapasztalatai a kollektív tudattalanban sűrűsödnek össze. Az ősi minták vagy archetípusok, melyeknek rendkívül összetett jelentéstartalmuk van, az emberi élet alaphelyzeteit és alapvető viszonyulásait tükrözik.

A 2018. november 10-én megrendezésre kerülő 23. MAPE konferencián Ön is jobban megismerheti azokat a változatos megközelítési módokat, ahogy a jungi analitikusok, pszichoterapeuták és a jungi szemléletű szakemberek használják a kollektív tudattalan e gazdag kincsestárát munkájuk során. Az előadásokon és worshopokon betekintést nyerhetnek, hogy milyen hatással voltak Jung nézetei a művészi kreativitásra, hogyan jelennek meg az egyes szimbólumok a filmekben, az ősi mítoszokban. Megismerhetik, hogy milyen eszközöket kínál a pszichoterápiás munkában. Emellett az archetípusok egyetemes jellegéből adódóan lehetőségük nyílik, hogy betekintsenek a nyugati és a keleti szemléletmódok összehasonlításába, párhuzamba állításába és integrációs kísérletérbe a pszichoterápiás gondolkodás keretein belül.

Jelentkezés:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe9hNAhzbldcjOyV6Olo77tAK_zdMPw3aEZ0XlfcaSl_s0hVw/viewform

További részletek:
https://www.facebook.com/events/541081306334790/?active_tab=about

Programajánló kategória: