Jelenlegi hely

szülői szerep

Nem akar apával aludni

Kislányunk 5,5 éves. Éjszaka is dolgozom, havonta kb. 5-6 alkalommal. Ilyenkor a kislányunk a szüleimnél alszik, akikkel egy udvarban lakunk. A férjem időnként későn ér haza a munkából, de ha korán otthon van, akkor is anyuéknál alszik. Erről most már nagyon szeretnénk leszoktatni, de nem tudjuk. Sír, hogy nem akar apával aludni. Jókat játszanak, mesét néznek, de mikor már aludni kéne, sír, hogy Mamáéknál szeretne aludni. Férjem próbálja megnyugtatni, simogatja, türelmes vele, de nem sikerül, aztán ideges lesz és átengedi Mamáékhoz a lányunkat, és végül ott alszik.

"Mintha nem tudná, hogy az apja vagyok"

28 éves, 2 gyermekes apa vagyok. Januárban lesz egyéves a kisebbik kislányom. Elég temperamentumos kislány. Határozott, nagyon kifejezi örömét és bánatát is. Egy gond van, ami engem apaként leterhel és stresszel. Amikor idegen helyen van, iszonyat anyás lesz. Olyannyira, hogy én, az apja sem vehetem ölbe, más meg aztán végképp nem. 1 évesen mintha nem tudná, hogy az apja vagyok. A karácsonyt vidéken töltöttük, egy hetet. Mindennap, ha az anyja elment, éktelen sírásba kezdett. Pár perc alatt megnyugodott, de szerintem csak mert megfeledkezett róla.

Benczné Simon Sarolta

 

Munkám során azt képviselem, hogy az emberi kapcsolatok minősége mindvégig döntő hatással van az életünkre, jóllétünkre. A másokhoz fűződő viszonyunk alakulására pedig magunk is hatunk, ez lehetőségünk és felelősségünk is egyben. Támogatom a hozzám fordulók önismereti folyamatát, amelynek révén kapcsolataikat harmonikusabban tudják működtetni, legyen ez szülő-gyermek, vagy párkapcsolat.

Feliratkozás RSS - szülői szerep csatornájára