Jelenlegi hely

szorongás

Barkász Heléna

Barkász Heléna vagyok, klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus. Számomra a pszichológia hivatás, elköteleződés, melyben felelősséget vállalok azokért, akik felkeresnek, miszerint a legjobb tudásom szerint fogom kísérni őket problémáik feltárása során.  Igyekszem partnerként állni az engem felkereső személy mellé, hogy problémáját ne betegségként, hanem megoldandó feladatként, közösen értsük meg és kezeljük. A közös munka során azt próbálom közvetíteni számára, hogy minden nehézség kezelhető, javítható.

Csiby Ágnes

Amikor valami rossz történik, három lehetőséged van: hagyod, hogy meghatározzon téged; hagyod, hogy tönkretegyen, de hagyhatod azt is, hogy megerősítsen.

Magánemberként és pszichológusként örök optimista vagyok. A legnehezebb helyzetekben is megtalálom azt, aminek örülni lehet és segítek a páciensnek olyan szemléletet megtalálni, hogy a mindennapokban, a küzdelmek vagy napi bosszúságok ellenére is jól érezze magát.

Pakai-Szűcs Réka

Pakai-Szűcs Réka vagyok, okleveles klinikai pszichológus. Képesítésemet a Szegedi Tudományegyetemen szereztem, amely híres gyakorlatorientált képzéséről. Terápiás módszeremnek a Magyar Családterápiás Egyesület tagjaként a pár- és családterápiás eljárást választottam, mivel ez az egyetlen olyan terápiás módszer, amely a különböző pszichológiai elméleteket ötvözve, azok legeredményesebb technikáit egyesíti. Jelenleg ezen módszerspecifikus képzésemnek befejező szakaszában tartok, ezért pár- és családterápiát családterapeuta-jelöltként folytatok, szupervíziós támogatás mellett. 

Teljesítményszorongás - gyomorproblémák

Háromnegyed éve vizsgál a gasztroenterológusom, és arra a következtetésre jutott,  pszichés oka lehet annak, hogy versenyek, illetve nagyobb munkahelyi kihívások (előadások tartása...) előtt hasi görcseim és erős hasmenésem van, ami gyógyszerrel is nehezen normalizálható, ezért több versenyt is lekéstem. Tudatosan nem izgulok miatta (általában jól is szereplek a versenyeken és az előadásokon, azaz sok sikerélmény társul hozzájuk), ezért nem értem, hogy hogy tudnám ezt befolyásolni? Kérem segítsen, mit
javasol?

Bogdán Brigitta

Transzperszonális szemléletű diplomás pszichológus és életvezetési tanácsadó vagyok, ezen belül munka- és szervezetpszichológus M.A., tanácsadó szakpszichológus krízistanácsadás szakirányon, life és business coach, társadalmi tanulmányok B.A. szakelőadó, illetve személyközpontú tanácsadó jelölt.

Bimbó Melinda

Pszichológusi oklevelemet az ELTE-n, klinikai szakpszichológusi szakképesítésemet a SOTE-n szereztem. Azokat az embereket tudom magánrendelés keretében fogadni, akik szeretnének változtatni az életükön, és akik meg akarják érteni, hogyan alakítják ők maguk társas kapcsolataikat. Amikkel hozzám fordulhatnak: önismereti kérdések, szorongásos problémák, párkapcsolati zavarok, veszteségek, önértékelési gondok, felnőtt szerepekkel kapcsolatos bizonytalanságok, döntéshelyzetek.

 

 

Halálfélelem

21 éves férfi vagyok. Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy naponta az esti lefekvés előtti időszakban halálfélelmem van. Nem túl erős, de csak arra gondolok, és olyankor lehangoltnak érzem magam még a barátnőm jelenlétében is és félelmet érzek. Minden egyes nap az eszembe jut, és rossz érzéssel tölt el. Abban kérem a tanácsát, hogy hogyan tudok enyhíteni ezen a félelmen, illetve hogyan lehet kezelni, és Ön szerint mi válthatja ki ezt?

Szita Bernadett

Elsősorban stresszhez, traumákhoz társuló, szorongásos és pszichoszomatikus jellegű zavarokkal foglalkozom. Fő szakterületem a krónikus betegségek, terhesség, vetélés, koraszülés, meddőség kapcsán jelentkező problémák kezelése, amelyhez szakmai hátteremet 2011-óta a Semmelweis Egyetem biztosítja. Munkám során elsődleges szempont az empatikus, elfogadó légkör megteremtése, és a hatékony, bizonyítékon alapuló pszichológiai módszerek alkalmazása.

Roboz Gabriella

Tanácsadó szakpszichológus vagyok, családterapeuta és mediátor. Az egyetem után egy ifjúsági mentálhigiénés tanácsadó irodában kezdtem dolgozni, ahol pszichológiai és életvezetési tanácsadást, pár- és családterápiát végeztem fiatalok és felnőttek számára, több mint 10 éven keresztül. Ezután családsegítő szolgálatnál dolgoztam: egyéni tanácsadást, pár- és családterápiát és mediációt végeztem.

Nem tudom kimutatni az érzéseimet

18 éves végzős diák vagyok, és van egy furcsa problémám. Amikor angolul kell beszélnem, akármilyen helyzetben, mindig ideges leszek. Olyan érzésem van, mintha egy dobozban lennék, ami egyre csak összébb nyom. Akinek válaszolnom kellene, legutóbb az angoltanáromnak, mikor a szemembe néz, olyan, mintha "belém látna", tudná az összes érzésemet, gondolatomat, és így kiszolgáltatottság-érzésem is van. Megbénulok, nem tudok szabadulni. Tudom, hogy ez az egész csak az én fejemben létezik, és hogy egyáltalán nem szokvànyos (amikor a szemembe nézett, kiszaladtam volna a teremből legszívesebben).

Dr. Kollár János

Klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológusként végeztem, az egyetemen elvégeztem a tanárszakot, pszichológus-tréneri képesítést, majd Hamburgban a zenetudományok doktora címet szereztem meg. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetében tanítok orvostanhallgatókat magyar és angol nyelven. Nevemhez fűződik a magyarországi pedagógusképzésben 2012-ben akkreditált Kollár-módszer (tanulás-és tanítássegítő program) kidolgozása. Eddig öt könyvem jelent meg.

Hiszem és vallom, hogy:

Mindentől félek...

Szinte mindentől félek, ami azt jelenti, például van, amikor nem merek bemenni hivatalos helyekre, mindig hívok magammal valakit, vagy pl. ha belegondolok,hogy állásinterjúra kell mennem, akkor egyből az van az eszemben, hogy mit fognak kérdezni, és hogy biztos nem fogok tudni rá válaszolni. Az a legrosszabb, ez mindig bennem van, hogy az jár az eszemben, hogy vajon az emberek mit gondolhatnak arról, amit én mondok vagy csinálok. Nagyon szorongok szinte mindentől, pedig hozzátartoznak az élethez.

A munkahelyen elmúlik a szorongás

51 éves nő vagyok.Tavaly augusztusban depressziót állapítottak meg nálam. Teljes reménytelenségben és kilátástalanságban éltem a mindennapjaimat, mint egy robot. A doktornő által felírt gyógyszerek: napi 1 db 20mg Citalopram, és 3x1 Frontin. Ezek használnak is, de mindennap reggel, mikor felébredek, kinyílik a szemem, azonnal szorongok. Amikor már beérek a munkahelyemre, fokozatosan elmúlik a szorongás. Mi lehet ennek az oka? Köszönöm válaszát.

Oldalak

Feliratkozás RSS - szorongás csatornájára