Jelenlegi hely

szobatisztaság

Biligondok

Kisfiam júliusban lesz 3,5 éves. Nagyon rá vagyunk görcsölve a szobatisztaság témakörére. Segítségét szeretném kérni, tanácsát, mert nem tudom, mit kellene tennem, mivel teszek jót vagy rosszat. Kb. egy éve kezdte a szobatisztaságot. Párszor pisilt bilibe, de aztán rögtön a WC-be intézte a pisilést önszántából, nagyon ügyesen. Aztán pár nap múlva sikerült a kakilás is a WC-be szintén. Egyszer otthon, egyszer anyukámnál. Megdicsértük, csokit is kapott utána. Nagyon örült, sokáig emlegette, ő már kakilt vécébe, csigás csokit kapott utána.

"Márpedig se wc-be, se bilibe - csak pelusba"

Megpróbálom röviden és tömören leírni a kálváriánkat. 3 év 8 hónapos kisfiam (nem)szobatisztaságáról lenne szó. Kb. 8 hónapja a bölcsiben már ügyesen ment neki a leszokás a pelusról, mindíg szólt a nevelőknek, ha pisilnie kellett, max. 1-2 alkalommal fordult elő baleset 3-4 hónap alatt, az sem az ő hibájából, hanem mert nem értek ki vele időben a mosdóba. Azonban otthon más a helyzet. Korábban sem szólt nekünk, ha pisilnie kellett, hanem a folyamatos kérdezgetés ellenére tagadta, hogy pisilnie kell és bepisilt. Próbáltuk már a bilizést, de annak mindig sírás és hisztizés a vége.

Pisigondok - kórház után

Kisfiam 2 éves és 5 hónapos, nem jár bölcsődébe, itthon vagyok vele. 2 éves kora óta szobatiszta volt, az utóbbi hónapban már éjszaka is stabilan. Nagyszülőknél, dédszülőknél is mindig szólt. A szobatisztaságra szoktatásnál semmit nem erőltettem, játékosan már régóta ráültettem a bilire, ott meséltem neki reggelente, és a nagy melegben 1-2 hét alatt szobatiszta lett. Nagyon izzadós és nem szerette a pelust, szerintem ezért is ment könnyen.

Kakibajok

Áprilisban voltak 3 évesek az ikerfiaim, illetve szeptemberben kezdték meg az óvodát. Nyáron kezdtük meg a szobatisztaságot, és az egyik kisfiam valamiért teljesen elzárkózik az elől, hogy a nagy dolgot a wc-be vagy bilibe végezze. Próbáltam sok mindennel motiválni, de sajnos nem járok sikerrel. Sokszor inkább napokig visszatartja, csak ne kelljen wc-re ülni. Illetve ha már nem bírja tovább, akkor elbújik és az alsónadrágba nyomja be :(( Próbálom kiszedni belőle, hogy mi a baj a wc-be kakilással, miért nem akar oda, mint a testvére is, de nem kapok rá választ, csak elszégyelli magát.

Szobatisztaság

Szobatisztasággal kapcsolatban lenne kérdésem. Kisfiam 4,5 éves és nagyon nehezen megy el vécére. Neki szinte sose kell pisilnie, folyamatosan tartogatja. A kötelező vécézések (utazás, ünnepség előtt), alkalmával is csak nagy hisztik árán jutunk el a vécére. Persze mikor már látom a nadrágján a foltot, akkor külső kényszer hatására kénytelen elmenni. Az éjszakai szobatisztaság sem működik, pedig volt már 3,5 évesen is, hogy 1-2 hétig szárazan vettük le a pelust. (Ez hogy őszinte legyek, kevésbé érdekel, m.olvastam, h 5-6 éves korig kell csak

A WC elutasítása

Van egy 3,5 éves lányom. Az óvónők szerint is érett, nagyon okos
kislány, ők maguk sem értik, mi lehet az oka a következőkben kifejtett
problémának. Elöljáróban annyit szeretnék még elmondani, hogy tavaly
áprilisban megszületett az öccse.
Tavaly nyáron próbálkoztam igazán a szobatisztaságra szoktatással.
Körülbelül akkor jutott el odáig, hogy reggelente teljesen száraz
pelenkát vettem le róla - és ez azóta is így van.
A szobatisztaságra szoktatás kapcsán tudtam, hogy ha egyszer elkezdem,

Hisztis, agresszív - és nem beszél

Kedves Sarolta! Kislányom most lett 4 éves, kisfiam 4 hónapos. Kislányommal vannak problémák: hisztis és agresszív, nem beszél és gondok vannak a pelus elhagyásával is... Ezek a problémák már a kisfiú születése előtt is megvoltak, külföldön élünk és költöztünk párszor. Én úgy gondolom, hogy maga a kinti életünk az, ami miatt ilyen, és azon vagyok, hogy hazajussunk, de szeretnék tanácsot kérni, hogy addig is mi az, ami jót tenne? Több séta, játszótér? Nem féltékeny a kistesóra, sőt ellátja őt, néha simogatja. Nagyon aggódom, hogy nem fogjuk tudni elhagyni a pelust, és hogy miért nem beszél?

Adjuk vissza a pelust vagy várjunk?

Kislányom áprilisban múlt 2 éves, 2 hete született meg a kistestvére. A leányzó júliusban magától kezdte el használni a bilit, majd a WC-t is, szépen lassan elhagytuk a pelust délutánonként, mert délelőtt bölcsődében volt. Kérdezgetni kellett, de akkor lelkesen intézte a dolgát. Majd a nyári szünetben (5 hét) eljutottunk oda, hogy már ő szólt, hogy pisilni kell. Kakilni is volt hogy a bilibe/WC-be kakilt. A délutáni alvásnál is szárazak voltak a pelusok, így azt is kezdtük

Nem akar bilizni

Kisfiam májusban 3 éves lett, szobatisztasággal kapcsolatban lenne kérdésem. Tavaly nyáron nem sikerült, nem tetszett neki a bili, nem erőltettük. Idén januárban levettem a pelust, kiütések miatt. Úgy tűnt, február közepén alakult is a dolog, egyszer-kétszer szólt, ráült magától, örült is. De utána mintha elvágták volna. Nem szólt, bepisilt, megint idegenkedett a bilitől, wc-szűkítőtől. Hagytam, nem erőltettem, viszont a kiütések miatt pelust nem kapott. Azóta se szól, nem ül rá magától.

Szobatisztasági gondok az oviban

Kisfiam 3 éves múlt augusztusban és sajnos még nem szobatiszta. Sajnos kötelező az óvoda, és ezért októbertől már járunk is. Délelőtt kibírja hogy nem pisil be, csak ha ráadom a pelust, de sajnos most 2 napja megint bepisil. Szól, mikor kell, de már be is folyt neki. Mit tehetnék, nagyon szeret oviba járni, nem szeretném kivenni onnan. Válaszát előre is köszönöm. Aggódó anyuka

Oldalak

Feliratkozás RSS - szobatisztaság csatornájára