Jelenlegi hely

szexuális zavarok

Kísért a gyermekkori abúzus

A kérdésem elég összetett - a gyermekkori abúzus és annak következményei érdekelnének. Nos, kezdem az elején. Gyerekkoromban több abúzus is ért. A legtöbbet sikerült feldolgoznom. Ám a legelsőt, azt sajnos nem. Már felnőtt, kétgyerekes családanya vagyok, de a mai napig itt él bennem. Az érzés nyomja a mellkasom. Hallom a hangját, érzem a szagát. Nem emlékszem mindenre pontosan, bár vannak mozzanatok, amikre nagyon is részletesen emlékszem. Már felnött voltam, mikor villámcsapásszerüen emlékek törtek fel bennem. Kb. két hétig szinte használhatatlan voltam.

Félek, nem jön vissza a tűz

3 hónapja ért véget egy 2 éves kapcsolatom, ami nagyon rossz volt, mert folyamatosan mellőzve voltam, mint ember és mint nő is. Sajnos hittem neki, hogy majd jobb lesz és együtt terveztük szóban a jövőt, de sosem állta a szavait. Nagyon jól tudom, hogy nekem kellett volna előbb kiszállnom a kapcsolatból, de csak akkor tudtam, mikor megtudtam hogy többszörösen megcsalt -  barátnőmmel is és még sok másik lánnyal. Körülbelül ötször-hatszor szeretkeztünk egy évben!!!

Tökéletes a lelki kapcsolatunk - de hiányzik az intimitás

Egy párkapcsolati problémával fordulok önhöz. 22 éves vagyok a párom 27. A kapcsolatunk nagyon jól működik, megvan az összhang, jól el tudunk beszélgetni bármiről, rengeteg időt töltünk együtt, megbízunk egymásban és szeretjük egymást. Viszont az intimitás eltűnt. 7 hónapja vagyunk együtt, és az elején nagyon jól működött köztünk a szex, azonban elkövettem egy hibát (a volt párom egy levelére válaszoltam), ami őt igencsak bántotta, és akkor megrendült bennem a bizalma. Ez előtt tökéletes volt a szexuális kapcsolatunk.

Dr. Csomortáni Zoltán

Klinikai szakpszichológus, pár- és családterapeuta vagyok. Doktori disszertációmat a szülői túlvédés jelenségéről és terápiás kezeléséről írtam. Terápiás munkámban pszichoanalitikus, kognitív- és viselkedésterápiás, rendszerszemléletű elemeket ötvözök, fontosnak tartom a mentalizációs (elme-értelmező) és a resztoratív (kapcsolathelyreállító) technikákat.

Párom a fehérneműmet akarja hordani

Tisztelt Szakértő! Egy elég fura kérdéssel fordulok önhöz, remélem, tud segíteni. 24 éves lány vagyok, a párommal 3 éve élünk együtt. A szex terén kiegyensúlyozottnak tartom a kapcsolatunkat, viszont az utóbbi hónapban nem közeledett felém, egyáltalán. Sőt, sokszor volt ellenséges és frusztrált. Tegnap viszont egy csapásra megváltozott. Kedves lett, stb. Annyira megörültem, hogy rögtön rávetettem magam. Tiltakozott, de azt hittem, csak játszik. Ekkor láttam meg, hogy az egyik bugyim van rajta. Mit mondjak, nagyon meglepődtem. Csak pár órára rá tudtunk elkezdeni beszélgetni erről.

Feliratkozás RSS - szexuális zavarok csatornájára