Jelenlegi hely

szexuális problémák

Csiby Ágnes

Amikor valami rossz történik, három lehetőséged van: hagyod, hogy meghatározzon téged; hagyod, hogy tönkretegyen, de hagyhatod azt is, hogy megerősítsen.

Magánemberként és pszichológusként örök optimista vagyok. A legnehezebb helyzetekben is megtalálom azt, aminek örülni lehet és segítek a páciensnek olyan szemléletet megtalálni, hogy a mindennapokban, a küzdelmek vagy napi bosszúságok ellenére is jól érezze magát.

20 éves koromig molesztált az apám

10-11 éves koromban kezdődött, hogy édesapám fogdosni, molesztálni kezdett. Nem volt mindennapos a dolog, de aztán egyre sűrűbbé vált. Eleinte csak akkor, ha ketten voltunk a házban, ezután már akkor is, ha más is volt otthon, de nagyon figyelt arra, hogy más észre ne vegye. Csak akkor molesztált, ha alkoholt fogyasztott. De mivel alkoholista, így ez sűrűn előfordult. 16-17 évesen csak úgy akart elengedni szórakozni, ha meztelen képet csinálhat rólam. Persze ez nem történt meg.

A párom női fehérneműkben érzi jól magát...

Normális-e, hogy a párom női fehérneműkben illetve ruhákban érzi jól magát? 8 éve vagyunk együtt a párommal. Eleinte semmilyen arra utaló jelet nem tapasztaltam, hogy lennének ilyen irányú vágyai. Aztán kb. 2 éve azzal szembesültem, hogy csipkés tanga van rajta az ágyban és nylonharisnya. Ennek akkor nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget, bár eléggé kiábrándító volt számomra, pedig nem voltam és nem is vagyok prűd. Azt kérte, hogy simogassam a lábát harisnyán keresztül és kényeztessem a fenekét. Ami nem csupán annyiból állt, hogy simogatom...

Pakai-Szűcs Réka

Pakai-Szűcs Réka vagyok, okleveles klinikai pszichológus. Képesítésemet a Szegedi Tudományegyetemen szereztem, amely híres gyakorlatorientált képzéséről. Terápiás módszeremnek a Magyar Családterápiás Egyesület tagjaként a pár- és családterápiás eljárást választottam, mivel ez az egyetlen olyan terápiás módszer, amely a különböző pszichológiai elméleteket ötvözve, azok legeredményesebb technikáit egyesíti. Jelenleg ezen módszerspecifikus képzésemnek befejező szakaszában tartok, ezért pár- és családterápiát családterapeuta-jelöltként folytatok, szupervíziós támogatás mellett. 

Erotikus tartalmú videókat néz és eközben...

Elég hosszú a történetünk, megpróbálom rövidre fogni, de lehet, hogy kicsit zavarosnak fog tűnni a levelem. 3 éve vagyok együtt a párommal, lassan egy éve, hogy eldöntöttük, babát szeretnénk, aminek nem is volt semmi akadálya…2,5 hónappal ezelőtt született meg a gyönyörű kisfiunk. Miután megtudtuk, hogy babát várok, párom megkérte a kezem - elmondása szerint már régóta tervezte, csak a megfelelő pillanatot várta. Minden rendben volt, viszont, ahogyan közeledett a szülés várható ideje, párom teljesen kifordult önmagából. Egyszerűen azon kaptam magam, hogy én nem ezt az embert ismertem meg.

Szita Bernadett

Elsősorban stresszhez, traumákhoz társuló, szorongásos és pszichoszomatikus jellegű zavarokkal foglalkozom. Fő szakterületem a krónikus betegségek, terhesség, vetélés, koraszülés, meddőség kapcsán jelentkező problémák kezelése, amelyhez szakmai hátteremet 2011-óta a Semmelweis Egyetem biztosítja. Munkám során elsődleges szempont az empatikus, elfogadó légkör megteremtése, és a hatékony, bizonyítékon alapuló pszichológiai módszerek alkalmazása.

Sági Andrea

Mindenkiben él a vágy, hogy párja szeresse és támogassa, mégis sokszor érezzük ennek hiányát. Szakértő segítséggel újra visszatalálhatnánk egymáshoz.

Budai magánklinikán várom azokat a párokat, családokat, akik elakadással, problémával küzdenek, vagy olyan életfeladat előtt állnak, amelyet nem képesek megoldani. A párterápia segít tudatosítani és módosítani azokat a hibás kommunikációs- és viselkedésmódokat, amelyekben a párkapcsolati vagy családi problémák gyökereznek.

A szülés óta nem kívánom a szexet

A problémám az, hogy másfél éve szültem, és azóta nem kívánom a szexet.  Sokszor vissza is utasítom a páromat. Ebben sokszor az is közrejátszik, hogy sokat vezet,  mert messze dolgozik, és hétvégén többször is előfordul,  hogy elkezd iszogatni. Nem lerészegedik, de látni rajta.  Kicsit flegma lesz olyankor és kötekedő.  És ha ilyenkor közeledik hozzám,  akkor az esetek 99 százalékában visszautasítom.  Zavar a súlyom is, sokat felszedtem. Most kezdtem el eljárni edzeni.  Szeretem, de ez a szex-téma nem akar menni.  Mi lehet a
probléma?  És a megoldás? 

Szexchat - mindent kockáztatni pár perc "élvezetért"?

Gábor vagyok, 35 éves és egy elég összetett problémával fordulok Önökhöz. Egy problémával, amely majdnem tönkretette a kapcsolatomat a menyasszonyommal, aki az életet jelenti a számomra. 2,5 éve vagyunk együtt, ebből fél éve a menyasszonyom és minden perce álom volt a kapcsolatunknak, tényleg olyan, mint egy mese. Olyan, amilyenre egész életemben vágytam. Ő nemcsak a menyasszonyom, párom, hanem csodálatos szerető és egyben a legjobb barátom is. Ez idő alatt ez a csodálatos hölgy a részem lett és én az övé, nem tudok nélküle élni és meglenni. Ezelőtt sem és most sem.

Pornós "megcsalás"

Másfél éve van barátnőm, és vele az első pár hónap után (ami nagyon jó volt) szexuális kapcsolatunk megromlott egy nemi betegség miatt. Ebben az időszakban én többször is webkameráztam, chateltem az interneten, "szexuális értelemben ". Ez a pornónézéshez kapcsolt tevékenység volt. Eddig (kb. öt hónappal ezelőttig) azt hittem (igen, teljes hittel ezt gondoltam), hogy ez nem megcsalás. Amióta tudom, hogy igenis az, és ez nem puszta fantázia és pornó, rettenetesen lelkiismeret-furdalásom van. Ön szerint mi a teendő? Mondjam el a partneremnek? Annak szakítás lenne a vége de én őt szeretem...

Az orgazmus fejben dől el?

Az orgazmus a fejben dől el? 18 éves vagyok,a barátommal másfél éve vagyunk együtt, ő vette el a szüzességemet. Szuper vele a szex, mindent nagyon jól csinál, de sajnos nincs orgazmusom. Az elején mondtam neki, szomorú lett, amiért nem tud kielégíteni, de mindenhogy próbálkozott, hogy sikerüljön neki, mégsem ment. Minden szeretkezésünk után megkérdezte, hogy, na volt orgazmusod? Ez eléggé frusztrált, és egy idő után azt hazudtam neki, hogy igen, volt és azóta megjátszom. De ebbe kezdek belefáradni. Azt tudni kell, hogy maszturbálok, könnyen van orgazmusom és mindig.

Még soha nem volt orgazmusom...

A problémám a következő: 9 éve vagyunk együtt a párommal, és nem volt ez idő alatt még orgazmusom. És sokszor nem kívánom és nem is élvezem a szexet. Mindenféle pózt kipróbáltunk már, és szeretjük nagyon egymást. De nagyon aggasztó, hogy miért nem tudok az együttlétek során orgazmusra jutni, és 9 év nagyon sok idő. Babát is szeretnénk, de sajnos az sem sikerül, túl vagyunk már több meddőségi kezelésen, két lombikprogramon is, de sajnos sikertelen - a diagnózis ismeretlen eredetű meddőség. Lehet-e a két dolog között, az orgazmushiány és a meddőség közt valami összefüggés, közös probléma?

Ritka szex - helyette chat és pornó?

28 éves lány vagyok, a párom 45. Elég egyhangú és ritka a szexuális élet köztünk, ami nekem kevés, és mondtam is neki. Azt mondja, fáradt hozzá. Ami még jobban zavar, hogy titokban pornót néz és más nőkkel csetel a szexről, pedig azt mondja, nagyon jó velem, meg mindent meg is engedek neki az ágyban, ha úgy kívánja. Ezek miatt a csetelései miatt többször veszekedtünk, de az a válasza, hogy hülyén gondolkodom, és hogy nem csal meg ezzel. Nem fogja fel, mennyire bànt ezzel, pedig ki is beszéltük ezt a dolgot, hogy ez nekem nem fér bele, de azóta is csinálta.

Lehet, hogy leszbikus lettem?

Tisztelt Szakértő! 21 éves lány vagyok, másfél éve élek távkapcsolatban. Nagyon szeretjük egymást, egymással tervezünk és minden jól működött 1 héttel ezelőttig. Alapvetően szorongó típus vagyok, nehezen osztom meg a párommal a gondolataimat. Olyan problémám lenne, hogy 1-2 hónapja szexuális együttlétek során nőkről fantáziálok, és így könnyebben érem el az orgazmust. Eleinte nem zavart, de most már egyre jobban. Korábban nem volt erre példa. 21 évem alatt soha nem vonzódtam nőkhöz, nem voltak erotikus gondoltaim azonos neműekről.

Oldalak

Feliratkozás RSS - szexuális problémák csatornájára