Jelenlegi hely

párkapcsolati problémák

Miért akar az ember szívből élni?

Miért akar az ember szívből élni ahelyett, hogy gondolkodna? Én úgy látom, hogy manapság az emberek próbálnak szívből élni. Évszázadok óta próbálnak betartani bizonyos erkölcsi szabályokat, melyeket saját maguknak állítanak fel, és amiket természetesen újra és újra megszegnek, ha érzéseik másfelé vezetik őket - gondolok itt pl. házasságtörés, vallási szabályok vagy munkahelyi etikett megszegése stb. Miért állítanak fel olyan szabályokat az emberek, amiket utóbb nem képesek betartani, avagy miért állítanak fel olyan szabályokat, amiket be tudnak tartani?

Van jogom tudni, hol volt és mit csinált a férjem?

A házasságom, a családi kapcsolatunk megsínyli a következő problémát mostanában, és nem tudom, hogy mit tegyek. A férjem soha nem járt el szórakozni, tavaly október óta viszont hetente egyszer elmegy, de nem ez a probléma, hanem az, hogy nem mondja meg, pontosan hol volt, és mérges lesz, ha kérdezek róla (normális stílusban, nem veszekedve). Van, amikor egy barátjával megy el, akit már bemutatott annak feleségével együtt (szimpatikusak), és van, amikor azt mondja, hogy ő maga megy, senki más.

Kevés vagyok neki?

A párommal lassan egy éve vagyunk házasok. Mióta a jelenlegi munkahelyén dolgozik, szinte csak aludni jár haza: hazajön, és alszik, vagy tévézik. Nagyon ritkán mozdulunk ki, és ez engem bánt. Beszéltem már vele is erről, azt mondja fáradt, meg a kicsi lakásban - ahol lakunk - nem lehet mit csinálni mást. És újra és újra ez a válasza. Ez lenne a normális és csak nekem nagyok az elvárásaim?

Csiby Ágnes

Amikor valami rossz történik, három lehetőséged van: hagyod, hogy meghatározzon téged; hagyod, hogy tönkretegyen, de hagyhatod azt is, hogy megerősítsen.

Magánemberként és pszichológusként örök optimista vagyok. A legnehezebb helyzetekben is megtalálom azt, aminek örülni lehet és segítek a páciensnek olyan szemléletet megtalálni, hogy a mindennapokban, a küzdelmek vagy napi bosszúságok ellenére is jól érezze magát.

Füzes Fruzsina

Fontosnak tartom, hogy másokon – legyen az barát, ismerős, vagy gondban lévő bármely ember – professzionálisan, szakemberként is segíteni tudjak. Ezért képeztem magam az elmúlt tíz évben a pszichológia tudományának különböző területein, jelenleg pedig az Esztergomi Hittudományi Főiskola végzős hallgatójaként teológiát tanulok.

Kellek-e neki igazán?

Barátnőmmel fél éve vagyunk együtt. A múlt hónapban elromlott minden, szakítottunk, de mindketten adtunk még egy esélyt a másiknak. A fő problémám, hogy semmiféle vonzódást nem tapasztaltam tőle - egy egyszerű "szájrapuszinál" többet, hogy odabújna hozzám vagy ő ölelne meg. Ez nagyon ritka és én ezt hiányolom nagyon. Beszélgettem vele erről és elmondtam neki a problémámat, de a válasza mindig annyi, hogy ő pedig próbálkozik. Még problémám, hogy szerintem kevés időt szán rám. Én pesti vagyok, ő vidéki, és 2 órát utazik, hogy bejusson.

Zavaró múlt

Barátnőmmel fél éve vagyunk együtt. Eléggé dinamikusan épülő kapcsolat volt az első két hónapban, aztán elindult a lejtő. Kiderült, hogy eléggé kalandos szexuális életet élt (szeretője volt házas férfinak, 20 évvel idősebb partner, és rengeteg apró kaland). Még befogadott a lakásába egy srácot is, akinek kiadta az egyik szobáját. Előttem tagadta, hogy lett volna köztük bármi is, de véletlenül kiderült, hogy hazudott nekem. (Persze amúgy valamiért fontos volt az, hogy én "jóban" legyek ezzel a sraccal.) Ez volt a kezdete a hanyatlásnak, hiszen elkezdtem kutakodni.

Bogdán Brigitta

Transzperszonális szemléletű diplomás pszichológus és életvezetési tanácsadó vagyok, ezen belül munka- és szervezetpszichológus M.A., tanácsadó szakpszichológus krízistanácsadás szakirányon, life és business coach, társadalmi tanulmányok B.A. szakelőadó, illetve személyközpontú tanácsadó jelölt.

Bimbó Melinda

Pszichológusi oklevelemet az ELTE-n, klinikai szakpszichológusi szakképesítésemet a SOTE-n szereztem. Azokat az embereket tudom magánrendelés keretében fogadni, akik szeretnének változtatni az életükön, és akik meg akarják érteni, hogyan alakítják ők maguk társas kapcsolataikat. Amikkel hozzám fordulhatnak: önismereti kérdések, szorongásos problémák, párkapcsolati zavarok, veszteségek, önértékelési gondok, felnőtt szerepekkel kapcsolatos bizonytalanságok, döntéshelyzetek.

 

 

Se veled, se nélküled - elköteleződési problémák

Sajnos egy se veled, se nélküled kapcsolatban vagyok, és nem tudom, mi tévő legyek. Nagyon szeretem a párom, ő is nagyon szeret, csak neki elköteleződési problémái vannak. 38 éves lesz, és még nem tudja, akar-e gyereket, családot - én 27 vagyok, és nagyon szeretnék már... illetve két-három éven belül. De ő nem tud választ adni arra, hogy igen, ő is akar, majd 5 év múlva mondjuk. A másik, hogy elég gyerekesen él, még most is a haverok a fontosak minden hétvégén, velük akar menni szórakozni, inni.  Most szétköltöztünk, de elszakadni nem tudunk egymástól, több mint két éve együtt vagyunk.

Szeretnék ÉLNI - együtt azzal, akivel szeretjük egymást

A párom pánikos-szorongásos, tele félelemmel szinte mindentől, ami az életben történhet. A megélhetése biztosított, tehát dolgoznia nem kell. Az én félelmem pedig az, hogy lehetséges-e értelmes, jó életet élni olyannal, aki így be van zárkózva - ugyan mondja, hogy szeretne változtatni, de nyomát nem nagyon látom. Nincsenek közös programjaink kettesben, csak a baráti-haveri

Nem akarok még egyszer csapdába kerülni

Nemrég váltam el, a férjem a végén nagyon megalázóan viselkedett. Lehülyézett, kevesellte a fizetésem, szerinte nem takarítok rendesen, nem főzök jól, borzasztóan öltözködöm stb. Az önbizalmam nulla. Az egyik karácsony arról szólt, hogy egy este elfelejtettem neki kenyeret venni, mindenki előtt ezért panaszkodott. Nekem kellett volna lépnem, de nem tettem...

Oldalak

Feliratkozás RSS - párkapcsolati problémák csatornájára