Jelenlegi hely

önbizalomhiány

Tényleg nincs önbizalmam?

15 éves vagyok, fiú, és idén szeptemberben kerültem át a szakközépiskolába. Azelőtt rengeteg volt rajtam a stressz, hogy milyen nehéz is lesz itt a tanulás és az ismerkedés. De amint megszoktam a sulit, úgy egyre jobban alakulnak a jegyeim is. Irodalomból és nyelvtanból vagyok a legjobb. DE... De, valahányszor kihív a tanárnő felelni, én mindig izgulok. Persze, jól tudom, hogy hibátlanul tudom az anyagot, meg minden. Egyesek szerint nincs önbizalmam, ez igaz?

Elegem van az önbizalomhiányomból

Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy elegem van az önbizalomhiányomból. Ez az önbizalomhiány leginkább abban mutatkozik meg, hogy nem merek más emberek előtt énekelni, táncolni, új dolgokat kipróbálni (pl:motorvezetés), mert félek, hogy valamit elrontok és hogy mit fognak szólni hozzá, hogy majd kinevetnek. (Nem minden embernél áll fenn ez a dolog, általában az idegen emberek előtt jobban merem, mint a hozzám közel állókhoz, mert ott úgy fogom fel a helyzetet, hogy úgysem találkozunk többet, vagy  hogy nem számít, hogy ő mit gondol.

Azt érzem, hogy egy "Senki" vagyok

Rengeteg kérdéssel fordulok Önhöz. 20 éves nő vagyok. Eléggé zárkozott típus vagyok, és ugyanakkor hatalmas önbizalomhiányban szenvedek. Életem során mindig próbáltam mindenkinek megfelelni, igazából ritkán mertem kinyilvánítani a véleményem mások felé. Mindig úgy éreztem, hogy nem vagyok elég jó másokhoz képest, mindig volt egy érzés bennem, ami mostanára hatalmassá növekedett. Olyan dolgok kavarognak bennem, amiket valójában én sem értek. Egyszerűen azt

Mráz Katalin

Szakterület: 

Mráz Katalin pszichológus vagyok és egyéni konzultációk illetve skype tanácsadás formájában szeretnék segíteni azoknak, akik elakadtak az életük valamely területén és szükségük van egy kis inspirációra, együtt gondolkodásra ahhoz, hogy hogyan kezeljék a kialakult helyzetet. A pszichológiai tanácsadás illetve life coaching során abban tudok segíteni, hogy az önismereti munka során megtaláld a saját megoldásaidat, jobban átlásd az aktuális helyzetet, összefüggéseket, jobban megismerd magad és fejleszteni tudd a képességeidet.

Roboz Gabriella

Tanácsadó szakpszichológus vagyok, családterapeuta és mediátor. Az egyetem után egy ifjúsági mentálhigiénés tanácsadó irodában kezdtem dolgozni, ahol pszichológiai és életvezetési tanácsadást, pár- és családterápiát végeztem fiatalok és felnőttek számára, több mint 10 éven keresztül. Ezután családsegítő szolgálatnál dolgoztam: egyéni tanácsadást, pár- és családterápiát és mediációt végeztem.

Tökéletes a lelki kapcsolatunk - de hiányzik az intimitás

Egy párkapcsolati problémával fordulok önhöz. 22 éves vagyok a párom 27. A kapcsolatunk nagyon jól működik, megvan az összhang, jól el tudunk beszélgetni bármiről, rengeteg időt töltünk együtt, megbízunk egymásban és szeretjük egymást. Viszont az intimitás eltűnt. 7 hónapja vagyunk együtt, és az elején nagyon jól működött köztünk a szex, azonban elkövettem egy hibát (a volt párom egy levelére válaszoltam), ami őt igencsak bántotta, és akkor megrendült bennem a bizalma. Ez előtt tökéletes volt a szexuális kapcsolatunk.

Dr. Kollár János

Klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológusként végeztem, az egyetemen elvégeztem a tanárszakot, pszichológus-tréneri képesítést, majd Hamburgban a zenetudományok doktora címet szereztem meg. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetében tanítok orvostanhallgatókat magyar és angol nyelven. Nevemhez fűződik a magyarországi pedagógusképzésben 2012-ben akkreditált Kollár-módszer (tanulás-és tanítássegítő program) kidolgozása. Eddig öt könyvem jelent meg.

Hiszem és vallom, hogy:

Úgy érzem, senki sem ért meg...

Kedves Szakértő! Azzal fordulok Önhöz, hogy Ön szerint van-e orvosra szükségem? Én egy életvidám, életszerető 15 éves kamasz vagyok. Egy hónapja viszont magamra sem ismerek. Gimnáziumba járok, ahol nem egészen értem meg magam az osztálytársaimmal, úgy érzem, éretlenek. Ez eddig is így volt, de mostanában viszont ki sem akarok mozdulni itthonról, az iskolában nem érzem jól magam, megnőtt az alvásigényem, iskola után egész délután tudok aludni, és aztán este is.  Hangulatváltozásaim vannak, egyik pillanatról a másikra teljesen magam alatt vagyok.

Feliratkozás RSS - önbizalomhiány csatornájára