Jelenlegi hely

kötődési kérdések

Mit tegyek, hogy jobban szeressen a kisfiam?

Kisfiam 3 éves. Szülés után nem tudtam hosszabb időt vele tölteni, mert pszichiátriai kezelésre szorultam, sokat kellett kórházban lennem. Úgy tünik, apjához jobban ragaszkodik, többször mondja: apát szetetem, téged nem. A férjem
ezen nevet. A mai napig okolom magam, de magamat se bírtam ellátni, nemhogya kisfiamat. Mit tudnék tenni, hogy jobban szeressen?

Biztonságosan kötődik hozzám a kisfiam?

Kérdésem a 2,5 éves kisfiamat illeti. Vidám, szociális, önálló gyerek, 22 hónapos kora óta bölcsődébe jár, ahol - egy nehéz hét után - nagyon jól beilleszkedett, minden kisgyerekkel játszik, tud koncentrálni, követi az óvónők instrukcióit, alszik, eszik - bár válogatós. Én ennek mind nagyon örülök, hiszen hosszú távú célom, hogy önálló gyerek, majd felnőtt váljon belőle. Nem is csüngött soha rajtam és nem is volt soha erős szeparációs szorongása.

Benczné Simon Sarolta

 

Munkám során azt képviselem, hogy az emberi kapcsolatok minősége mindvégig döntő hatással van az életünkre, jóllétünkre. A másokhoz fűződő viszonyunk alakulására pedig magunk is hatunk, ez lehetőségünk és felelősségünk is egyben. Támogatom a hozzám fordulók önismereti folyamatát, amelynek révén kapcsolataikat harmonikusabban tudják működtetni, legyen ez szülő-gyermek, vagy párkapcsolat.

6 év nevelőszülőknél...

Tisztelt Pszichológus Hölgy! A problémám a következő: 7 éves kisfiamat hatéves koráig nevelőszülők nevelték. Már egy éve én nevelem szerető családban. A beilleszkedéssel nem volt gond, de egyszerűen nem lehet rá hatni. Hazudik, rendetlen, fegyelmetlen, nem érdekli semmi. Mit tehetnék, hogy ezek a dolgok megszűnjenek? Annyi mindent kipróbáltam már, de nem jártam sikerrel. Előre is köszönöm válaszát!

Szalai Tamás Dömötör

Klinikai és egészségpszichológiát, neurolingvisztikus programozást, relaxációt, pár-és családterápiát  tanultam. Öt középsikolában voltam pszichológus, internetes tanácsadásban és pszichiátriai közegben szereztem gyakorlatot. A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal  pszichológus szakértőjeként és a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet tanácsadójaként  dolgoztam. A Magatartástudományi Intézet munkatársaként orvosi pszichológiát, kommunikációt, és pszichoszomatikát tanítok a Semmelweis Egyetemen magyarul, angolul és németül.

Feliratkozás RSS - kötődési kérdések csatornájára