Jelenlegi hely

indulatkezelési problémák

Zavar, hogy nincs bennem elegendő önkontroll

Azt szeretném megtudni, hogy mi az a technika, ami rapid módon lecsillapíthatja az embert, amikor olyan dolog történik, hogy elborít a düh?! Hogyan lehetne odafigyelni légzésre vagy 10-ig számolásra, amikor a pillanat törtrésze alatt már megtörténik a reakció (rossz reakció) valamire? Kisfiam még csak 16 hónapos, és szeretnék neki jó mintát nyújtani, de sajnos nem tudok helyesen lereagálni helyzeteket, sokszor kiborít - nem bántom, de érzem, hogy nem megoldás felemelni a hangom sem.

Valami nem jó bennem

Nagy problémám van önmagammal. Egy börtönviselt ember vagyok. Két éve élek külföldön normális életet. Az első másfél évben minden tökéletes volt ebben az országban, csakhogy egy párkapcsolatra vágytam. Kb. fél évvel ezelőtt megtalált a szerelem. De egyszerűen valami nem jó bennem. Apró kis semmiségeken kiborulok és nagyon agresszív vagyok ilyenkor, a dühömet a páromon adom ki szó szerint. Miután megláttam, mit tettem vele, azután magamban is kárt teszek. Mondtam a páromnak, fejezzük be, mert jobbat érdemel, de ő ennek ellenére is ragaszkodik hozzám. Nem tudom, mit tegyek?

Nehezen tudom kezelni az indulataimat

17 éves lány vagyok, eléggé ideges személyiség: hamar dühbe gurulok (még ha apróságról is van szó), néha meggondolatlanul szólok vissza a  másiknak (néha még csak meg sem érdemli) úgy, hogy nehezen tudom magam türtőztetni. E miatt szeretnék egy pár tippet, tanácsot kérni, hogy hogyan változhatnék meg, hogyan válhatnék jobb emberré?! Mivel nagyon zavar, hogy ilyen rossz természetem van, míg más olyan kedves és nyugodt. Előre is köszönöm. 

Hogyan tudnám kezelni a dühömet?

Azt szeretném kérdezni, hogyan tudnám kezelni a dühömet? Az utóbbi időben minden apró dolgon kiakadok Ilyenkor magamból kikelve ordítok és csapkodok, amit a környezetem egyre nehezebben visel. Legutóbb az idegesített fel, hogy az ajtó résnyire nyitva maradt - tudom,hogy ez jelentéktelen dolog, de mégse bírtam ki, hogy ne kiabáljak. Ezenkívül azt vettem észre, hogy egyre jobban utálom az embereket, és ha egyedül lennék a Földön, akkor is boldog lennék.
Mitől lehet ez? Ön szerint ajánlott lenne beszélnem erről szakemberrel is?

Szeretném kiadni a felgyülemlett dühöt

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az évek során felgyülemlett nagyon sok dühvel mit lehet kezdeni, hogy kéne "kiadni" örökre? Nagyon sok (szerintem) igazságtalan dolgot látok/hallok a világban és személyes sértettség is van bennem, ami még az iskolai évekből maradt. Sokszor előjönnek nagyon durva gondolatok, mit csinálnék a "rossz" emberekkel és ez már évek óta rendszeres gondolat a fejemben. Én magam a légynek se tudnék ártani, rendkívül jámbor vagyok és mindenki ezt látja rajtam.. de belül forrnak az indulatok napi szinten. Hatalomra vágyom, élet-halál ura akarok lenni, kb.

Mintha nem is én lennék

18 éves vagyok. Sokáig morfondíroztam azon, hogy írjak-e egyáltalán. Végül írok, mert nem mehet ez már így tovább. Dühkezelési problémáim vannak, amiket mindeddig próbáltam magamban elfojtani, ám mindig kudarcot vallok, és nem tudom, hogy egyszer hol lesz vége. A hétköznapokban átlagos ember vagyok, jókedvű, ám néha mintha nem is én lennék, olyan agresszívvá tudok válni, ha valami történik, például összeveszek valakivel, vagy felidegesítem magam. Ilyenkor mintha nem is én lennék, és utána nagyon bánom az egészet, de attól még megtörtént.

Feliratkozás RSS - indulatkezelési problémák csatornájára