Jelenlegi hely

érzékeny gyerek

"Nem tud nem pityeregni"

A fiam 8,5 éves. Másodikos, jó képességű gyerek, ebben a tanévben sorra nyeri a versenyeket. Az elmúlt hetekben láthatóan elfáradt, amikor elkezdett hokizni is heti kétszer még a többi rendszeres dolga mellett. A hokit elhagytuk, mert láthatóan nem tudta magát kipihenni. Ezt megsirattuk együtt, de azóta láthatóan összeszedettebb, kipihentebb. viszont visszatért az, hogy ha valami nem tetszik neki, akkor elkezd pityeregni. Bevallom, nem tudom ezt hogy kezeljem. Régebben sokat fájt a hasa.

Miért nincsenek fiú barátai?

Kisfiam 7 éves lesz májusban, idén szeptemberben kezdi az iskolát. Tartok tőle, mert bár jó gyerek, még sincsenek például fiú barátai, csak lányok, illetve egy lány, és nem is közelít a fiúk felé, egy régi lány csoporttársa akkora szerelem lett, hogy megkérte a kezét a kislánynak, így identitászavarra nem gondolok. Azt mondja, a fiúk rosszak és agresszívak, ezért játszik lányokkal. Én mégis azt gondolom, hogy az iskolában ezért kicsúfolják, kiközösítik majd. Itthon nagyszájú, de mondig bocsánatot kér, ha rászólunk, csúnyán nem szokott beszélni.

Csak otthon nagy a szája, máshol nem

A kisfiammal kapcsolatban kérném a segítségét. 4 éves  a kisfiam, 5 hónapja született kistestvére. Egy ideje nagyon érzékeny lett, mindenért sír,  ha rászólunk valamiért, akkor is elsírja magát. Az oviban is,  ha valaki megüti, nem visszaüt, hanem  elsírja magát. Mostanában minden nap sír az oviban alvás előtt,  hogy hiányzom neki. Valamelyik nap azt mondta nekem, hogy vissza akarja kapni a régi formáját, amikor még bátor volt és megvédte magát az oviban is, holott nagyon sok barátja van az oviban.

Feliratkozás RSS - érzékeny gyerek csatornájára