Jelenlegi hely

depresszió

EJTK Pszichológiai Terápiás Központ

A pszichológiai segítségnyújtás számunkra szenvedély és küldetés. Pszichológusaink, pszichiátereink, családterapeutáink új szobákkal bővülő budai rendelőnkben minden korosztályt fogadnak. Egyénre szabott módszerrel dolgozunk klienseink sajátosságaihoz, szükségleteihez igazodva. Segítünk a szakemberválasztásban. Amivel fordulhatnak hozzánk: magatartászavarok, figyelemzavar, depreszszió, szorongásos zavarok, autizmus, pánikbetegség, válás – gyász kapcsán jelentkező nehézségek.

Így kell élnem az életem?

50 éves vagyok. 2 éve diagnosztizálták nálam a depressziót. Szedtem az antidepit is rá, de több mint fél éve elhagytam. Most jöttem rá, hogy nárcisztikus és egyben elkerülő személyiségzavaros vagyok. Teljesen rám illik az összes leírt jellemző vonás. Már a családom is szenved tőlem. Elvesztették a türelmüket felém. Egyik munkahelyről menekülök a másikba egy idő után. Kérdésem az lenne, hogy mit tudok tenni? Kihez forduljak? A pszichiáter csak felírja a gyógyszert, nem foglalkozik velem. Kinezológushoz mentem, aki gyermeki sérülést fedezett fel.

Elszigeteltem magam, csak dolgozni járok el otthonról

3 éve vagy talán még több ideje depresszióval küzdök. Mindig is voltak komoly önértékelési problémáim. Amióta szakítottunk a barátommal, azóta sokkal rosszabb minden. Elszigeteltem magam, csak dolgozni járok el otthonról. Sosem voltam egy világszép hercegkisasszony, de 3 éve már egy üres torzónak érzem magam, amit a tükörben látok, attól meg egyenesen rosszul vagyok. A testvéreim mind szépek és családosak. Én meg 30 évesen teljesen egyedül érzem magam. Hétvégente nem csinalok semmit, csak

A diagnózis: anorexia és depresszió

A 13 éves fiúunokám 2 hete bekerült a gyermekklinikára - nyáron 12 kg-ot fogyott, rosszkedvű lett. Kitűnőtanuló és kodárlabdázó, örökvidám gyerek, 8. osztályos. A szülei eleinte azt gondolták, kamaszprobléma. Sajnos nem, a diagnózis: anorexia és depresszió. Kérdésem: hogyan beszéljek vele, hogy ne egy szóban válaszoljon, hol találok olyan könyvet, ami segít ebben? Azt tudom, hogy nem szabad beszélni az evésről, csak más dolgokról. Szeretnék segíteni és valamennyire felrázni ebből az állapotból.

Nincs bennem öröm

Hetek óta folyamatosan félelem van bennem, akkor is, ha egyedül vagyok, akkor is, ha el kell mennem itthonról. Félek attól, hogy rosszul leszek itthon vagy bárhol. Folyamatosan feküdnék, nincs semmi munkához kedvem, csak a kilátástalanságot látom. Nincs bennem öröm, pedig csodálatos családom van. Voltam már neurológiai vizsgálaton, szedem a xanax 0,25-öt reggel és

"Nem vagyok való az életre?"

20 éves lány vagyok. Már évek óta depressziós vagyok (azt hiszem), olykor nem megfelelően kezelem a problémákat, agresszív vagyok. Körübelül 14-15 éves korom óta szuicid hajlamaim vannak. Többször ejtettem vágásokat a kezemet, illetve próbáltam begyógyszerezni magam. Sikertelenül... Rengetegszer gondolok arra, hogy meg se kellett volna születnem, vagy legalább meg kéne halnom. Most is egy ilyen helyzetben írom ezt a kérdést. Nincs elég bátorságom meghalni, de akarom. Nem tudom, mit kéne tennem. A szüleimnek nem merek szólni, mert engem hibáztatnának, mint mindig.

Barkász Heléna

Barkász Heléna vagyok, klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus. Számomra a pszichológia hivatás, elköteleződés, melyben felelősséget vállalok azokért, akik felkeresnek, miszerint a legjobb tudásom szerint fogom kísérni őket problémáik feltárása során.  Igyekszem partnerként állni az engem felkereső személy mellé, hogy problémáját ne betegségként, hanem megoldandó feladatként, közösen értsük meg és kezeljük. A közös munka során azt próbálom közvetíteni számára, hogy minden nehézség kezelhető, javítható.

Gondolattorlódás

Már korábban kórházban voltam: depresszió, szorongás, tanulási nehézségek. Még bent a korházban kitaláltam egy módszert, amivel lelassítottam a gondolataimat. A gondolattorlódás is egyik tünete a betegségemnek. Dialógusokat kezdtem el írni, mint annak idején Platón és Szokratész, és először mindenféle problémára próbáltam megoldást keresni.

Dr. Csomortáni Zoltán

Klinikai szakpszichológus, pár- és családterapeuta vagyok. Doktori disszertációmat a szülői túlvédés jelenségéről és terápiás kezeléséről írtam. Terápiás munkámban pszichoanalitikus, kognitív- és viselkedésterápiás, rendszerszemléletű elemeket ötvözök, fontosnak tartom a mentalizációs (elme-értelmező) és a resztoratív (kapcsolathelyreállító) technikákat.

Dr. Kollár János

Klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológusként végeztem, az egyetemen elvégeztem a tanárszakot, pszichológus-tréneri képesítést, majd Hamburgban a zenetudományok doktora címet szereztem meg. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetében tanítok orvostanhallgatókat magyar és angol nyelven. Nevemhez fűződik a magyarországi pedagógusképzésben 2012-ben akkreditált Kollár-módszer (tanulás-és tanítássegítő program) kidolgozása. Eddig öt könyvem jelent meg.

Hiszem és vallom, hogy:

A munkahelyen elmúlik a szorongás

51 éves nő vagyok.Tavaly augusztusban depressziót állapítottak meg nálam. Teljes reménytelenségben és kilátástalanságban éltem a mindennapjaimat, mint egy robot. A doktornő által felírt gyógyszerek: napi 1 db 20mg Citalopram, és 3x1 Frontin. Ezek használnak is, de mindennap reggel, mikor felébredek, kinyílik a szemem, azonnal szorongok. Amikor már beérek a munkahelyemre, fokozatosan elmúlik a szorongás. Mi lehet ennek az oka? Köszönöm válaszát.

Dr. Szentmiklóssy Margit

Beszédfélelem, beszédjavítás, depresszió, életvezetés, függőségek, gyermekvárás, gyász, kommunikáció tanulása, önismeret, önértékelés, önbizalom-fejlesztés, pánik, párkapcsolat, szorongás, személyiségzavarok terápiája, tanulási problémák, transzgenerációs hatások feldolgozása, trauma, és minden testi, lelki panasz gyógyítása nagy gyakorlattal, tapasztalattal.

Oldalak

Feliratkozás RSS - depresszió csatornájára