Jelenlegi hely

Dackorszak

Aggaszt a kisfiam viselkedése

Problémák vannak 2 éves kisfiammal. Még nem voltam vele sehol, először tanácsot szeretnék kérni. Viselkedése nagyon aggaszt. Megpróbálom leírni, miket szokott csinálni. Nyugodt játék közben hirtelen megváltozik a viselkedése, elkezd ugrálni, fetreng, bukfencezik, ha valaki a közelében van, dobálja játékkal, nekiugrik pl a nagymamájának, unokatestvérének. Agresszívan viselkedik. Ha rászólok vagy megpróbálom megbüntetni, akkor nagyon sír, majd pár perc múlva megint kezdi ezt a viselkedést. Ilyenkor le sem lehet állítani, mintha azért is csinálná.

Benczné Simon Sarolta

 

Munkám során azt képviselem, hogy az emberi kapcsolatok minősége mindvégig döntő hatással van az életünkre, jóllétünkre. A másokhoz fűződő viszonyunk alakulására pedig magunk is hatunk, ez lehetőségünk és felelősségünk is egyben. Támogatom a hozzám fordulók önismereti folyamatát, amelynek révén kapcsolataikat harmonikusabban tudják működtetni, legyen ez szülő-gyermek, vagy párkapcsolat.

Bölcsis gondok

Van egy 2,5 éves kisfiam, aki bölcsibe jár december óta. Eleinte semmi gond nem volt, de az utóbbi időben folyton panaszkodnak rá, mondván, milyen rossz lett. Akaratos, nem akarja/nem tudja felvenni a cipőjét. Evésnél sem marad nyugton, szórakoztatja a többieket. Rohangál a szobában. Ha rászólnak valamiért, sírni kezd. A cipőjét tényleg nem tudja felvenni. Volt néhány sikertelen próbálkozás, és azóta ha én nem adom rá, inkább elindul mezítláb akár esőben is. Ha csak megemlítem, hogy próbálja meg, kétségbeesik, sírni kezd.

Páva Rita

Az interkulturális folyamatokat kutatva és megélve jöttem rá, hogy a családi egyensúly – ami a mindennapi boldogság kulcsa – nagyon hasonlít egy sokkultúrás társadalom kihívásaihoz. Lányomat várva fedeztem fel, mekkora ereje lehet egy anyai közösségnek, ahol természetesen a gyerekek és az apák, sőt a nagyszülők is látva, vagy láthatatlanul jelen vannak és részesülnek azokból az erőkből, amik a gyerek születését követve vernek hullámokat, vagy teremtenek mennyei pillanatokat a résztvevők számára.

Feliratkozás RSS - Dackorszak csatornájára