Jelenlegi hely

családi és párkapcsolati konfliktusok

Elment, és éli az életét

10 éve váltam el, (13 év után) egyedül nevelem 13 éves kisfiam. 3 éve létesítettem párkapcsolatot, ő fiatalabb volt 4 évvel. Egy helyen lakunk, (házszomszéd), egy helyen dolgozunk. Neki nem volt gyermeke. Szerelem volt első látásra, de lassan alakult, szépen, ahogy kell. Tökéletes. Séták, beszélgetések. Nehezen fogadtam el a korkülönbséget és a gyermektelenségét. Eleinte azt beszéltük, szeretne, később azt mondta, sok minden változott, mi vagyunk a családja, bármi lesz, velünk marad. Terhes lettem, úgy, hogy akartuk. A kisbaba betegen született, nem maradt életben.

Majdnem megölte magát

Az elmúlt hónapokban iszonyú sokat veszekedtem a férjemmel. Féltékenységi problémák, részemről állandóan (férjem dolgozik, míg én itthon vagyok a kisgyermekünkkel). Bevallottam neki, hogy depressziós lettem a majdnem 2 év alatt, és hogy legyen velem megértő és türelmes, mert amit kimondok, nem mindig gondolom komolyan. Fejéhez vágtam sok mindent (káromkodás, szidás, üvöltözés, csapkodás, sőt néha hátba is vertem).

A gyerekek előtt megaláz

Több éve már, hogy élettársammal elhidegültünk egymástól. Sajnos nem akar különköltözni. Állítása szerint a gyerekek miatt, bár velük sem nagyon törődik. Engem naponta megaláz, csúnya szavakkal illet és sajnos ezt elèg sokszor a gyerekek is hallják. És persze minden rosszról én tehetek... Kifelé azt mutatja, hogy jó ember és jó apa. Ám csukott ajtóknál szinte naponta kiabál, fenyeget és büntet... Arra lennék kíváncsi, hogy mi lehet a baja? Talán beteg lehet? Mert épeszű ember talán nem teszi ezt azokkal, akiket a legjobban kellene szeretnie - itt a gyerekekre gondolok.

Elhidegülés - alkalmi szócsatákkal fűszerezve

Kedves Sarolta! Párom (nem feleségem) édesanyja a kislányunk születése után 3 héttel hunyt el. Ez eléggé rányomta bélyegét a kapcsolatunkra onnan kezdve, hogy a párom nem hozzám jött haza a baba születését követően. Én ott váltam feketes...báránnyá, amikor azt mertem mondani, hogy nem túl jó ötlet, hogy ő akarja ápolni az édesanyját frissen szült anyaként. Szóval oda ment "haza", aztán ez úgy is maradt.

A férjem beleszeretett egy másik nőbe

A férjem beleszeretett egy másik nőbe. Mióta bevallotta, abban reménykedik, hogy elfogadom ezt a kapcsolatot, és nehezményezi ellenállásomat. Haragszik, hogy el akarom távolítani ezt a nőt az eletéből. Azt mondja, hogy ő minél több szeretetet kap, annál több szeretetet tud nekem adni. Én viszont úgy gondolom, hogy azt az intimitást, ami kettőnk között van, nem lehet egy másik emberrel is megosztani. 30 éve vagyunk együtt, van 4 közös gyermekünk és egy az ő első házasságából.

Mibe kapaszkodhatnék?

Nehéz helyzetben vagyok. 3 gyermekemet és engem a gyerekek apja lelki terrorban tart. Már hosszú ideje ebben a pokolban élünk, most már azonban eldurvultak a dolgok. Eddig csak engem alázott meg mindennap, most viszont már a gyerekeket is zsarolja. A 8 évest azzal fenyegeti, hogy őrültek házába záratja. A nagyobbat meg rohadt pánikbetegnek nevezi - 15 éves. Mit tehetek én? Próbáltam vele beszélni, hogy ne tegye ezt a gyerekeivel, de azt mondja, hogy ő mindent megtehet. Meg kell törni a gyerekeket... Szerintem ez ostoba hozzáállás.

Benczné Simon Sarolta

 

Munkám során azt képviselem, hogy az emberi kapcsolatok minősége mindvégig döntő hatással van az életünkre, jóllétünkre. A másokhoz fűződő viszonyunk alakulására pedig magunk is hatunk, ez lehetőségünk és felelősségünk is egyben. Támogatom a hozzám fordulók önismereti folyamatát, amelynek révén kapcsolataikat harmonikusabban tudják működtetni, legyen ez szülő-gyermek, vagy párkapcsolat.

Feliratkozás RSS - családi és párkapcsolati konfliktusok csatornájára