Jelenlegi hely

családi és párkapcsolati konfliktusok

Anyósprobléma

Lányom két és fél éve ment férjhez, akkor költöztek össze 4 évig tartó kapcsolat után. Már korán láttunk jeleket arra, hogy a fiú édesanyjával gondok vannak. Lányomról és rólunk, a szüleiről rosszindulatú pletykákat terjesztett, a munkahelyéről visszahallottuk, hogy többet foglalkozik velünk, mintsem az egészséges volna. A kapcsolat nálunk zajlott, a fiú ha tudott, ott aludt, ez fordítva szóba sem jöhetett. Egy akkor 24 éves lányról és 29 éves fiúról beszélek.

Hogy szerezzem vissza a gyerekeimet?

A történetem úgy kezdődik, hogy a bátyám után 9 évvel édesanyám terhes lett - idősnek érezte magát (28 évesen) nem akart engem. Ezt később édesapám mesélte, akivel szoros volt a kapcsolatunk. Sajnos nagyon fiatal volt 56 éves (én 24), amikor súlyos betegség után elveszítettem őt. Anyuval sosem volt felhőtlen a kapcsolatunk, alkoholfüggőségét sok esetben nagyon szégyelltem. Az érettségi után egy évvel ismertem meg a volt férjemet, házasságba menekültem otthonról. Két gyönyörű gyermekem született, de nem élvezhettem az "anyaságot". Férjem édesanyja kisajátította, főleg első gyermekem.

"Pszichopata emberbe botlott a lányom"

Pszichopata emberbe botlott a lányom, mit tegyek?? Lányom pár nap múlva 18, éves lesz. Kapcsolatunk mesébe illő volt, most egy rémálom. Mióta megismerte a fiút, nincs éjszakánk, se nappalunk. A fiú ráveszi mindenre. Hangfelvételt készít a beszélgetéseinkről és el kell hogy küldje neki. Olyan csúnyán beszél velem, hogy a szívem szakad meg, hogy hol az a gyerek, akit neveltem. Ha egy nap nyugodtan kezdődik, akkor a fiú addig nem hagyja békén, amíg nem kérdez tőlünk valami olyant, amivel teljesen felbőszít minket. Lányomat teljesen kontroll alatt tartja.

Egymásba szerettünk a barátnőm férjével

Kialakult egy kapcsolat a baratnőm férje és köztem. Rengeteget beszélgettünk (állandóan kontaktban voltunk), és hogy, hogynem egymásba szerettünk. Ezt így konkrétan egyikünk sem mondta ki a másiknak, de mindketten tudtuk a másikról. Már majdnem egy éve tartott ez a titkos viszony, amikor egyszer csak elkezdett kerülni és teljesen távolsagtartóan viselkedni. Rákerdeztem többször is, hogy ez mit jelent, de konkrét választ sosem adott.

Elment, és éli az életét

10 éve váltam el, (13 év után) egyedül nevelem 13 éves kisfiam. 3 éve létesítettem párkapcsolatot, ő fiatalabb volt 4 évvel. Egy helyen lakunk, (házszomszéd), egy helyen dolgozunk. Neki nem volt gyermeke. Szerelem volt első látásra, de lassan alakult, szépen, ahogy kell. Tökéletes. Séták, beszélgetések. Nehezen fogadtam el a korkülönbséget és a gyermektelenségét. Eleinte azt beszéltük, szeretne, később azt mondta, sok minden változott, mi vagyunk a családja, bármi lesz, velünk marad. Terhes lettem, úgy, hogy akartuk. A kisbaba betegen született, nem maradt életben.

Majdnem megölte magát

Az elmúlt hónapokban iszonyú sokat veszekedtem a férjemmel. Féltékenységi problémák, részemről állandóan (férjem dolgozik, míg én itthon vagyok a kisgyermekünkkel). Bevallottam neki, hogy depressziós lettem a majdnem 2 év alatt, és hogy legyen velem megértő és türelmes, mert amit kimondok, nem mindig gondolom komolyan. Fejéhez vágtam sok mindent (káromkodás, szidás, üvöltözés, csapkodás, sőt néha hátba is vertem).

A gyerekek előtt megaláz

Több éve már, hogy élettársammal elhidegültünk egymástól. Sajnos nem akar különköltözni. Állítása szerint a gyerekek miatt, bár velük sem nagyon törődik. Engem naponta megaláz, csúnya szavakkal illet és sajnos ezt elèg sokszor a gyerekek is hallják. És persze minden rosszról én tehetek... Kifelé azt mutatja, hogy jó ember és jó apa. Ám csukott ajtóknál szinte naponta kiabál, fenyeget és büntet... Arra lennék kíváncsi, hogy mi lehet a baja? Talán beteg lehet? Mert épeszű ember talán nem teszi ezt azokkal, akiket a legjobban kellene szeretnie - itt a gyerekekre gondolok.

Elhidegülés - alkalmi szócsatákkal fűszerezve

Kedves Sarolta! Párom (nem feleségem) édesanyja a kislányunk születése után 3 héttel hunyt el. Ez eléggé rányomta bélyegét a kapcsolatunkra onnan kezdve, hogy a párom nem hozzám jött haza a baba születését követően. Én ott váltam feketes...báránnyá, amikor azt mertem mondani, hogy nem túl jó ötlet, hogy ő akarja ápolni az édesanyját frissen szült anyaként. Szóval oda ment "haza", aztán ez úgy is maradt.

A férjem beleszeretett egy másik nőbe

A férjem beleszeretett egy másik nőbe. Mióta bevallotta, abban reménykedik, hogy elfogadom ezt a kapcsolatot, és nehezményezi ellenállásomat. Haragszik, hogy el akarom távolítani ezt a nőt az eletéből. Azt mondja, hogy ő minél több szeretetet kap, annál több szeretetet tud nekem adni. Én viszont úgy gondolom, hogy azt az intimitást, ami kettőnk között van, nem lehet egy másik emberrel is megosztani. 30 éve vagyunk együtt, van 4 közös gyermekünk és egy az ő első házasságából.

Mibe kapaszkodhatnék?

Nehéz helyzetben vagyok. 3 gyermekemet és engem a gyerekek apja lelki terrorban tart. Már hosszú ideje ebben a pokolban élünk, most már azonban eldurvultak a dolgok. Eddig csak engem alázott meg mindennap, most viszont már a gyerekeket is zsarolja. A 8 évest azzal fenyegeti, hogy őrültek házába záratja. A nagyobbat meg rohadt pánikbetegnek nevezi - 15 éves. Mit tehetek én? Próbáltam vele beszélni, hogy ne tegye ezt a gyerekeivel, de azt mondja, hogy ő mindent megtehet. Meg kell törni a gyerekeket... Szerintem ez ostoba hozzáállás.

Benczné Simon Sarolta

 

Munkám során azt képviselem, hogy az emberi kapcsolatok minősége mindvégig döntő hatással van az életünkre, jóllétünkre. A másokhoz fűződő viszonyunk alakulására pedig magunk is hatunk, ez lehetőségünk és felelősségünk is egyben. Támogatom a hozzám fordulók önismereti folyamatát, amelynek révén kapcsolataikat harmonikusabban tudják működtetni, legyen ez szülő-gyermek, vagy párkapcsolat.

Feliratkozás RSS - családi és párkapcsolati konfliktusok csatornájára