Jelenlegi hely

barátság

Megszakadt barátságok

A problémám a következő: nemrégiben elvesztettem pár barátomat, amit elég nehezen viselek, mert imádok beszélgetni, és nekem fontos, hogy legyen legalább egy igaz barátom, aki bármikor számithat rám, és jó lenne, ha ez kölcsönös lenne. A barátságok azért szakadtak meg, mert kezdtek egyoldalúvá válni, mindig csak én tettem már erőfeszitéseket, akár azért, hogy találkozzunk, akár azért, hogy fennmaradjon a barátság. Eléggé megvisel, hogy úgy érzem, mindent magamba kell hogy fojtsak, mert nem tudom kinek elmondani.

Mindhárom nő kéne neki

Egy barátommal kapcsolatos kérdésem lenne. Nagyon bonyolult érzelmi helyzetben van, ami teljesen felemészti lelkileg. 3 évvel ezelőtt volt egy szexkapcsolata, ahol beleszeretett a nőbe. A kapcsolatnak vége szakadt, akkor úgy érezte, az élet elvett tőle valamit. Aztán jött egy tartós kapcsolata egy másik lánnyal, akivel két évig együtt voltak. Őt is nagyon szerette, de nem volt boldog különböző problémák miatt. Leginkább a család játszott közre, illetve hogy újra és újra flörtölni kezdett, igy elég sok volt a féltékenység.

Szabad-e ennyire közvetlennek lennem vele?

30 éves férfi vagyok, és van egy 13 éves kisfiú ismerősöm. Nem állunk rokoni kapcsolatban, de nagyon jó viszonyban vagyunk egymással. Mondhatni, kialakult közöttünk egy barátság, bár ez a nagy korkülönbséget figyelembe véve furcsa. Inkább testvériesnek mondanám a kapcsolatot, a kisfiú már mondta is, hogy olyan vagyok neki, mint a bátyja (egyébként egyke).
Megismerkedésünkkor inkább ő volt a kezdeményező, a nyitottabb, barátságosabb, én pedig fogadtam a közeledését. Vannak a korcsoportjából is barátai, és idegen gyerekekkel is könnyen

Mit tehet egy barát?

A kérdésem nem magamram hanem egy barátomra vonatkozik. Nehéz gyermekkora volt. Édesapja verte az anyukáját például, de számtalan megpróbáltatáson ment keresztül még.
Most 18 éves, erősen nikotinfüggő, illetve alkoholt is heti rendszerességgel fogyaszt (nem bulikon csak, hanem feszültségoldásképpen is). Ezeken kivül saját magát is hitegeti olyan dolgokkal, ami nem igaz. Jellemző rá a hazudozás is, mert azt hiszi, így jobban elfogadják. Emberi kapcsolatai csak mennek tönkre, mindemkit maga ellen fordít. Én meg csak nézem, ahogy tönkremegy egy barát a szemem elött. Mit tehetnék?

Megszakadt barátság

Néhány évvel ezelőtt hirtelen megszakadt egy mély barátságom. Sok mindennel megrágalmazott, ekiabált az illető személy. Illúziónak nevezte a több éves barátságunkat. Traumaként éltem meg az egészet. Annyira rosszul éreztem magam lelkileg, hogy nem tudtam volna egyedül kijönni belőle, mentálhigiénés szakemberhez jártam beszélgetésekre. De ezzel vártam majdnem egy évet. Majd még egy évembe került, mire azt mondhattam, teljesen megbocsátottam a volt barátnőmnek. Ez összesen kb. 2,5 év volt a veszekedéstől számítva.

Ez normális barátok között?

Van egy barátom, mindketten férfiak vagyunk, 32 évesek. Én egyedülálló vagyok, a barátom hetero párkapcsolatban él. Már barátságunk elejétöl egy ösztönös szinten vonzódunk egymáshoz. Nem vagyunk szerelmesek, nem is akarunk "túl a barátságon"-t. Mégis jólesik megölelni egymást, néha csók is csattan és "kényeztetni(simogatni)" egymást. Szexuális kapcsolatot nem akarunk, nem is menne, a közös maszturbációt próbáltuk, de nem tudtunk kielegülni. Abban kérnék segítséget, ez normális barátok között?

Nem akar pszichológushoz fordulni, mondván, ő nem bolond

Kedves Réka! Szeretnék segítséget kérni azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet rávenni arra valakit, hogy neki  segítségre lenne szüksége. Egy ismerősöm gyermeke leukémiában szenved, a transzplantáció is megtörtént decemberben. Mikor megtudtam, hogy a 23 éves gyerekkel ez történt, felajánlottam a segítségemet, amiben csak tudok, segítek. A beteg gyerek egyre több segítséget kért, mint hogy vigyem be a kórházba, adagoljam ki a gyógyszereit, segítsek takarítani, stb, stb, amit örömmel tettem, ha ezzel segíthetek a gyógyulásban.

Hogyan lehetne barátkozni?

22 éves vagyok. Régebben átlagos fiú voltam, aki hiányban mem szenvedett, megvolt minden, ami kellett. A középiskola beálltával nagy igényű és anyagias lettem, így a saját környezetemben lévő emberek számomra kevésnek bizonyulnak. Ki kell hogy jelentsem, sajnos nincsenek barátaim, vagy valami olyasmik, egyedül a munkatársaim társasága takar ezt-azt... Kicsit rossz azt látni, valamint irigykedve veszem, hogy a környezetemben lévő "gyerekek" milyen jól össze tudnak járni. Pl egy

Barátok vagy ellenségek?

Férjemmel van/volt egy közös baráti házaspárunk. A pár férfi tagja férjem egyik legjobb barátja, mi meg a feleségével csak időközben jóban lettünk, de annyira szoros viszony nem alakult ki közöttünk, elég különbözőek vagyunk. A lánynak nem nagyon vannak barátai, elég nehéz természet, és egy idő után úgy éreztem, nagyon rám akaszkodik, minden szeretetét(hiányát) rám akarja zúdítani, volt, hogy napi szinten felhívogatott, holott én ezt ritkán viszonoztam.

Hogyan tudnám megértetni vele, hogy nem megoldás, ha tönkreteszi magát?

Tisztelt Szakértő! A tanácsára lenne szükségem egy barátnőm kapcsán. Két éve lett az osztálytársam. Már az elején, mikor kezdtük egymást jobban megismerni, tudtam, hogy több sebből vérzik. De nem olyan régen, mikor csajos bulit tartottunk, elmesélt mindent, ami vele történt.. ami vele történik. A súlyosabb részleteket kihagyva: megromlott a kapcsolata a szüleivel, leginkább az édesanyjával. Annyira, hogy az anyja már egyáltalán nem figyel rá. Próbálta felhívni magára a figyelmét, de mindezt sikertelenül. Állandóan csalódás érte/éri. A családban ő a középső gyerek.

Lassan mindenki elfordul tőle

Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a barátnőmnek, akivel már 3 éve jó barátságban vagyunk, hirtelen megváltozott a természete. Hasonló a nárcisztikus személyiségzavarhoz. Tehát elég öntelt, beképzelt, önző, nehezen fogadja el a kritikákat, ha valakinek ugyanolyan ruhája van, mint neki, már rögtön azzal jön, hogy utánozza mindenki, fényképezi magát állandóan, mert olyan szépnek tartja magát. Tény, hogy szép is, de azért nem kéne annyira reklámozni magát. Felhívja a figyelmet magára mindig. Másokat kicsúfol, lenéz, és ezzel meg is bántja az illetőt.

Oldalak

Feliratkozás RSS - barátság csatornájára