Jelenlegi hely

alkoholfüggőség

Jogos lenne részemről a szakítás?

Az a problémám, hogy megromlott a kapcsolatom a párommal. Szeretjük egymást, de nem tudom jó szemmel nézni, hogy mennyire szeret inni és gyakran ittasan vár haza. Sokat beszéltünk már erről. Ő is belátta, hogy túl sokat iszik, de ő úgy érzi, nem kell lemondani az italról, csak mértékletesebben kell fogyasztania. Januárban megkértem, hogy ne igyon nyárig, különben elköltözöm. Egy hónapig valóban nem ivott, de azóta újra. Egyrészről nagyon gondoskodó ember, másrészt pedig folyton hazudik, rejtegeti előttem, hogy ivott, de már mindig észreveszem rajta.

Alkoholproblémája miatt megromlott a kapcsolatunk

Párommal 7 éve élünk együtt, 2 kicsi gyermekünk van. Sajnos az alkoholproblémája miatt  borzalmasan megromlott a kapcsolatunk.  Minden egyes nap részeg. Ő az a csendes részeg, iszik és elmegy aludni, de mivel utálom ezt az egészet, már a szexuális együttlétek is csökkennek, emiatt mostanában sokat piszkál. Gondolkodom már egy ideje, hogy elhagyom, de valami visszatart belül. Tudom, hogy ez a helyes lépés, de annyira empatikus vagyok vele, hogy szinte érzem belül, hogy fog kínlódni, mikor megtörténik, és ez felemészt.

Alkoholista apa

16 éves vagyok és egy alkoholista apa lánya. Szeretnék túllépni a történteken, és ehhez kezdetben az Ön segítségét szeretném kérni. A környezetem szerint hiába váltak el anyámmal, azok a dolgok, amiket tett, ahogyan viselkedett, hatással lesznek a további életemre. Az apámmal nem tartom a kapcsolatot, viszont nem kérdés, hogy megrázó dolgokon mentünk át testvéreimmel (zaklatás, molesztálás, megalázás, folyamatos terror stb.). A szörnyűségek amiket átéltünk, folyamatosan végigkísérték életünket a válásig.

Az édesanyám iszik

26 éves nő vagyok, és az a problémám, hogy az édesanyám iszik. Nagyon szeretem őt, de annyira dühít, hogy ezt csinálja. Édesapámmal elváltak, amikor 11 éves voltam, és szerintem kb. azóta, illetve használ nyugtatókat is. Emlékszem, hogy fiatalabb koromból csak az maradt meg, hogy "anya olyan furán viselkedik". Az ivászat akkor még inkább alkalmi volt, és most is vannak józan napjai, de egyre ritkábban. Munkahelyén józan, de ha hazaér, így "lazít". Inkább tehát zugivónak mondanám. És persze tagad! Az ő édesapja is alkoholista volt, úgyhogy volt honnan hozni a családi mintát.

Alkoholproblémák és alvajárás

Férjemmel 2 és fél éve vagyunk együtt, két gyermeket nevelünk (egy közös, egy 9 éves lányka az én részemről). A problémám kissé összetett. A férjem napi szinten fogyaszt alkoholt, amióta megszületett a kisfiunk (most 9 hónapos), ilyenkor kötekedő, néha agresszív, megaláz gyakran. A kiskamasz lányom a fő céltáblája és problémája, az én nevelésem, illetve a gyerekre fogja, hogy nem jár haza munka után, és őt a gyermek késziti ki idegileg. Az alkoholról lemondani nem hajlandó.

Csak a gondjai miatt iszik?

A párom korábbi elhatározásából már négy éve nem ivott alkoholt. Majd mostanában elég sok problémája akadt - elcsúszott  fél évet a diplomamunkájával, vettünk egy lakást, amit teljes szívéből utál, mert kiderült,  lehet, hogy airbnb lesz mellettünk, illetve a munkahelyén is problémák merültek fel. Egyik napról a másikra kitalálta, hogy ő elkezd inni, mert ennek semmi értelme, hogy nem iszik. Miután elkezdte, a héten minden este elment valahová iszogatni, illetve hétvégén is csak arról beszélt, hogy melyik nap mit akar inni.

"Kulturális ivó"

Férjem ún. kulturális ivó. Vagyis minden étkezés előtt és után iszik valamilyen alkoholos italt. Ha késve jut hozzá, akkor feszült, ideges. Viselkedése gyakran szélsőségesen negatív, passzív-agresszív. Mereven ragaszkodik ahhoz, amit ő gondol jónak, semmit nem tudok vele megbeszélni, vagy közösen átgondolni. Úgy érzem, hogy neki nem számít az, mit gondolok, mit szeretnék
én - vagy visszautasítja, vagy szabotálja a kéréseimet, ha éppen nem haragszik értük. Nagyon dühös tud lenni rám is, másokra is.

A bátyámon szeretnénk segíteni

A bátyám 28 éves, 6 évvel idősebb nálam, ketten vagyunk testvérek - a szüleinkkel együtt élünk és a bátyámon szeretnénk segíteni. Kicsi korától kezdve mindig céltáblája volt a bántalmazásoknak az osztálytársai és a nála idősebb gyerekek körében. Az általános iskolában odáig fajult az egész, hogy iskolát kellett váltania, mert a tanárok nem voltak hajlandóak rá kicsit figyelni.

Alkoholista a férjem

A férjemmel 24 éve vagyunk együtt, 3 felnőtt gyerekünk van. Sajnos az utóbbi években ismét előtérbe került az alkoholproblémája. 15 évvel ezelőtt elköltöztem tőle ital és bántamazás miatt, de egy pár nap után visszaköltöztem, mivel elment gyógykezelésre és 7 éven keresztül nem is ivott! A mostani állapot napról napra rosszabb: egy évvel ezelőtt elköltöztünk a gyerekekkel, olyan se veled, se nélküled életet élve. Van, hogy beköltözik hozzánk, majd 4-5 nap után hazaköltözik, nem bírja alkohol nélkül! A probléma az  agresszivitása. Az utóbbi időben engem csak szóban ill.

Bántalmaz!!

A párommal 3 éve vagyunk együtt. Nagyon jó kapcsolatnak indult, de másfél éve valami megváltozott nála! Ha iszik, egy darabig minden jó. jól érezzük magunkat együtt. A nemi életünk is jó. Csak miután elmegyünk aludni, ő elalszik és az éjszaka kellős közepén bekattan!! Elkezd ütni, rúgni, fojtogatni. Olyan megjegyzéseket tesz rólam, amit józan pillanatában soha nem mondana! Nem tudom, hogy ezt a kapcsolatot meddig lehet így folytatni? Nagyon sokszor adtam már neki esélyt, mert józanul nem ilyen és nem is így ismertem meg! Nem tudom, mi váltja ki nála. Ezért kérem a segítségét.

Feliratkozás RSS - alkoholfüggőség csatornájára